Svenska Bil >> Auto Repair >> Flat Tires >> Content

Hur man reparerar Däck & Hjul

En fordonets hjul består av två sektioner. Dessa är stålet bältade radiell och en metallisk fälg. Tillfällig jättegryta, spik, stor sten, eller annan fara kan orsaka skada på en eller båda delar av hjulet. Skadan dina hjul ådrar kan vara en böjd läpp på fälgen eller ett brott i däcket. Fälg som endast böjas kan repareras. En sprucken fälg behöver bytas på grund av säkerhetsskäl. Ett däck med en tår längre än en kvarts tum måste också bytas ut. Saker du behöver
Hammer eller fälg plattången
Tire plugg och patch
Däck flytande cement
Pre-buffertlösning
Hand skrapa
Handhållna borr
1/4 -tums borr
Tänger
Avbitare
Stitcher Sida 2 pry barer
Sprayflaska med
fönsterputs ventilkärnan borttagningsverktyg
Rags
Visa mer Instruktioner Review, ta bort däcket.
en

Avlägsna ventilkärnan att frigöra lufttrycket i däcket med hjälp av en ventil verktyg kärna borttagning.
2

Bryt vulstförsegling genom att placera en bändjärn mellan vulsten och läppen av fälgen och applicera betydande tryck nedåt. Skjut pärlan bort från läppen runt omkretsen av båda sidorna av däcket. Addera 3

Placera spetsen på ett spett under pärlan och dra bändjärn längden över kanten drar vulsten över läppen av fälgen. Placera den andra brytjärnet liknande sätt ett par inches bort. Arbete den andra brytjärnet runt omkretsen av fälgen hålla det första stadigt tills vulsten är helt avstängd. Upprepa för den lägre strängen utan att vända fälgen över.
4

Reparation fälgen. Använd en hammare för att försiktigt slå läppen tillbaka i form. Rim plattänger finns att köpa på de flesta bildelar återförsäljare. Plattången kan du dra läppen tillbaka i form utan att hamra på det.
5

Montera reparerade däcket tillbaka på fälgen. Spraya pärla med fönsterputs och luta den mot fälgen. Använd en gungande, cirkelrörelse för våld av däcket tvingar den undre strängen över kanten. Placera ett spett under läppen av fälgen och dra den nedåt och utåt skjuta yttre pärla under läppen. Placera en andra pry bar på liknande sätt ett par inches bort och arbeta pärlan tills den är under läppen runt hela omkretsen.
6

Stå upp däcket och luta på toppen att applicera tryck inåt. Applicera tryck utåt som sittplats pärlan genom vädring upp däcket med en luftpump. Se till att inga lösa föremål eller bihang är nära pärlan medan säten det. Air däcket upp till fabriken specifikationer och testa reparationer genom att spraya de reparerade områdena med fönsterputs. Håll utkik efter bubblor, som avslöjar att luft strömmar ut. Detta tyder på en misslyckad reparation. Upprepa processen eller byt däcket om reparationen inte håller.
Reparation av däck
7

Ta bort orsaken till hål i däcket och borra upp hålet med borren och 1/4-tums borr.
8

Applicera lite pre-buffertlösning till området runt hålet längs innerfoder av däcket. Använd en hand skrapa för att rengöra området och några trasor för att avlägsna vätskan och skräp.
9

Sätt en plugg i hålet och dra det igenom med en tång. Klippa pluggen jäms med insidan och utsidan av däcket.
10

Applicera ett tunt lager av flytande cement för däck till ytan på det inre fodrar av däcket runt pluggen. Låt det torka i två minuter och applicera ett plåster över pluggen. Använd en stickmaskin (rullande verktyg med slöa tänder) för att trycka på plåstret på plats. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/flat-tires/70866.html

Previous:
Next:

Flat Tires

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.