Svenska Bil >> Auto Repair >> Flat Tires >> Content

Så ändrar punktering på en Mercedes bil

Om du inte har Mercedes-Benz Vägassistans program som låter dig ringa en Mercedes representant och någon kommer till din plats och ändra din platt däck, kommer du behöver veta hur man ändrar den platta själv. Ändra en punktering på en Mercedes är detsamma som att byta en punktering på någon bil. Saker du behöver
Jack
rörtång
reservdäck
Visa fler instruktioner
1

Kör din bil på sidan av vägen i ett säkraste plats som möjligt där du kommer att undvika mötande trafik. Parkera bilen på ett plant ställe, så att du enkelt kan palla upp bilen. Sätt på parkeringsbromsen och dina varningsblinkers.
2

Lokalisera din Mercedes-Benz reservdäck, rörtång, och domkraft ligger i bakluckan på bilen. Lyft upp bagagerumsinsatsen att hitta däcket och verktyg. Mercedes-uttaget är som alla andra jack. Den behöver bara öppnas till den primära positionen för att arbeta.
3

Lossa muttrarna på punktering med rörtång. De fem muttrarna ligger runt Mercedes-stjärnan logotypen i mitten av fälgen. Ta inte bort klacken, bara lossa dem om ett varv.
4

Placera domkraften under bilen och höja Mercedes tills däcket är ca 1 1/2 inches från marken. Om du tittar under bilen ser du en platt område där din jack passar. Om du ändrar ett framdäcket, kommer uttaget punkten ligga bakom den inre delen av däcket. Om du ändrar ett bakre däck, kommer jack punkt ligga framför den inre delen av däcket. Se din Mercedes-Benz handbok för en exakt bild av fästena.
5

Använd rörtång att helt ta bort alla fem muttrarna, dra däcket rakt ut att ta bort den. Du kan behöva sparka däcket att lossa den innan du drar bort det.
6

Rengör ytorna hjulkontakten. Det kan finnas damm och partiklar på de områden där reservdäcket passar på bilen.
7

Sätt reservhjulet på bilen. Skjut det på rak med klacken inriktade nötter hål tills det inte kan gå längre.
8

Sätt muttrarna på reservdäcket och skruva in löst bara så de är knutna och reservdäcket stannar på bilen.
9

Sänk Mercedes till marken genom att veva jack motsols och ta bort domkraften från bilens undersida.
10

Dra åt hjulmuttrarna i ett stjärnmönster. Dra den övre klacken till 50 procent täthet dra åt motsatt tappmuttem till 50 procent och fortsätter att dra åt alla muttrarna som du ritar en stjärna. Upprepa igen och dra öronen helt. Det är viktigt att dra öronen i ett stjärnmönster så att däcket är fäst rakt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/flat-tires/70769.html

Previous:
Next:

Flat Tires

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.