Svenska Bil >> Auto Repair >> Flat Tires >> Content

Hur till Pump ett bildäck

Pumpning upp ett bildäck kräver inte mycket av intellektuella resurser. Det kräver dock en viss fysisk ansträngning. Du måste antingen jobba en fotpump, eller den gamla stilen "cykelpump" manuellt. Brown University påstår en gemensam cykelpump kan användas för att blåsa upp ett bildäck (se referens 1). Lyckligtvis, små elektriska pumpar finns att göra det tråkiga jobbet åt dig. Som med alla bil-operation, tror säkerheten först för att undvika skador. Saker du behöver
pumphandboken däck
Elektrisk luftpump
Lufttrycksmätare
Visa fler instruktioner
Manuell Däck Pumping
1

Parkera bil med en punktering på en hård, plan yta. Ställ överföring i "Park." Aktivera parkeringsbromsen fullt.
2

Fäst pumpens munstycke till ventilskaftet munstycke av däcket. Vissa pumpar har en snäpparm, medan andra har en skruv-på munstycket. För en snäpparm, lyft spaken upp, så den pekar bort från munstycket. Skjut munstycksöppningen på ventilspindeln helt. För spaken nedåt. För en skruv-on, placera munstycket på ventilspindeln. Skruva fast munstycket på ventilspindeln helt.
3

Flytta pumpa spaken på pumpen helt upp och ner. Fotpumpar har trampa en fot du trycka och släppa. Den cykelpump-stil har ett handtag du arbeta upp och ner. Fortsätt arbeta pumpen tills du tror att däcket är helt uppblåst. Avlägsna pumpens munstycke. Läs taggen inuti bilens dörr panel, för att ta reda på rätt däcktryck. Kontrollera trycket med däcket gauge, genom att trycka på mätaren på ventilspindeln, och läsa trycket på skalan. Om det är för lågt, byt munstycke på pumpen, och fortsätta pumpa tills rätt tryck uppnås.
Pumpa upp ett däck Elektriskt
4

Parkera bilen med en punktering på en hård, plan yta. Ställ överföring i "Park." Aktivera parkeringsbromsen fullt. Detta steg är samma oavsett om du använder en manuell eller elektrisk pump.
5

Ta bort den elektriska pumpen från sin väska. Titta på strömbrytaren, för att se till att dess i "Off". Starta bilmotorn. Anslut pumpens sladd till cigarettändaruttaget i din bil.
6

Fäst pumpens munstycke till ventilskaftet munstycke av däcket. Vissa pumpar har en snäpparm, medan andra har en skruv-på munstycket. För en snäpparm, lyft spaken upp, så den pekar bort från munstycket. Skjut munstycksöppningen på ventilspindeln helt. För spaken nedåt. För en skruv-on, placera munstycket på ventilspindeln. Skruva fast munstycket på ventilspindeln helt. Detta steg är detsamma som att fästa en manuell pump för dina däck.
7

Starta pumpen genom att vrida omkopplaren till "On" läge. Titta på däcket och pumpen, eftersom över-inflation är en möjlighet. Håll kör bilmotor, eftersom elektriska pumpar rinna el, och bilen generator måste hålla laddningen. Slå av pumpen. Ta bort pumpen. Läs taggen inuti bilens dörr panel, för att ta reda på rätt däcktryck. Kontrollera däcktrycket med ringtryckmätaren. Om det är för lågt, byt pumpen och fortsätt fylla med luft.
8

bort nätsladden från cigarettändaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/flat-tires/70808.html

Previous:
Next:

Flat Tires

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.