Svenska Bil >> Auto Repair >> Flat Tires >> Content

Hur Size Däck

De märkningar stämplat på sidoväggsytorna flesta fordonsdäck tillhandahåller integrerad information om det avsedda ändamålet, belastning och hastighet för en viss däck. Det är viktigt att ta del av dessa markeringar vid dimensionering nya däck till din bil eftersom de ger lämplig storlek för att garantera stabilitet, säkerhet och lång slitbanan slitage. Till storleken nya däck, ta hänsyn till vilket syfte bilen kommer att tjäna, vilken typ av körning du kommer att göra, och sedan använda den storlek från föregående uppsättning däck för att bestämma storleken på din nya uppsättningen. Saker du behöver
CalculatorTape Mått (metrisk)
Visa fler instruktioner
1

Undersök sidovägg tillfället monterade däcken och leta formeln däckdimension. Det kommer att vara i form av "P225/50R16." I denna formel står P för "Passenger Car," 225 är bredden på däcket i millimeter, är 50 höjden på däcket i millimeter, och R16 anger fälgdiameter av däcket (16 inches för detta exempel).
Sida 2

Bestäm om du monterar däcken på en personbil som en bil, skåpbil, lätt lastbil eller sport-utility vehicle. Början bokstaven i storlek markeringarna indikerar: P för personbilar, inklusive bilar, minibussar, stadsjeepar och lätta lastbilar pickup, LT för lätt lastbil-metriskt, för fordon som kan dra stora laster eller bogsering stora släp, och T för tillfällig avvara. Välj lämplig typ av däck för din ansökan.
3

Mät bredden på bilens fälg (den "225" i vårt exempel formel) och vrid den siffran i millimeter. Du kan sätta en något bredare däck på fälgen än fälgen är bred. Däremot får inte ett däck som är mer än 10 procent bredare än fälgen. Bestäm bredden av däcket. Om du mäta bredden i inches, multiplicera det med 25,4 för att få rätt antal millimeter.
4

Använd måttband för att mäta avståndet mellan insidan av däcket väl och fälgen. Dividera detta avstånd under hälften (i millimeter). Detta är den tredje siffran i formeln - däckets höjd i millimeter ("50" i vårt exempel). Denna mätning är däckets sidovägg bildförhållande.
5

Bestäm sista numret i formeln genom att räkna ut vilken storlek fälgar du har. I det här däcket formel: P225/50R16 har bilen 16-tums fälgar. Så om du har 17-tums fälgar, skulle det stå "R17". Den "R" i det här exemplet identifierar däcken som radials, vilket nästan alla personbilar däck är.
6

När du har slutfört formeln för dina däck, du vet storleken däck din bil behöver. Använd detta nummer när du handlar på nätet eller på en lokal däck butik för att se vad olika märken finns i den storleken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/flat-tires/70740.html

Previous:
Next:

Flat Tires

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.