Svenska Bil >> Auto Repair >> Flat Tires >> Content

Hur man tar bort Flat däck från fälg

Däck är en blandning av metallband inneslutna i härdat gummi. Vulsten på ett däck är en cirkel av metall rep omgiven av gummi, vars diameter är mindre än den hos däckets fälg, vilket gör avlägsnandet av ett däck från dess fälg svårt. Processen görs bäst med hjälp av en däckmontering maskin som gäller hydrauliskt tryck, men eftersom du förmodligen inte har en i ditt garage, kan du ta bort en punktering från sin fälg med vanliga handverktyg. Saker du behöver Sida 2 pry barer
Spray smörjmedel
ventilkärnan borttagningsverktyg
Jack
rörtång
Visa fler Instruktioner
1

Lossa hjulets muttrarna med en rörtång och höja fordonet med en domkraft. Ta bort muttrarna och ställ dem åt sidan. Avlägsna hjulet och ställ den på en plan yta. Ta bort ventilen kärna med specialverktyg för att frigöra eventuell kvarvarande lufttryck.
2

Bryt loss listen på ena sidan av däcket genom att kila en bändjärn mellan kulan och läppen av fälgen och applicera betydande tryck nedåt. Upprepa detta runt hela kanten på däcket tills vulsten trycks tillbaka och lös. Upprepa på andra sidan.
3

Spray läppen av fälgen med smörjmedel.
4

Skjut bändjärn under sträng av däcket och dra vulsten över läppen av kanten genom att dra bändjärn ned mot den motsatta sidan av däcket vid användning läppen av fälgen för hävstångseffekt.
5

Skjut andra brytjärnet under läppen av fälgen intill den första spett. Båda pry bar ska ligga platt på toppen av kanten nu med vulsten på en kant dras upp över läppen av fälgen.
6

tvinga den andra brytjärnet runt omkretsen av fälgen, dra listen uppåt och över läppen av fälgen när du går längs. Du kommer att behöva använda avsevärd kraft för att flytta andra pry bar runt men du kommer att se läppen börja dra över kanten.
7

Upprepa steg 3 till 6 för den andra sidan. Stäng inte däcket över. Ta tillbaka pärlan över samma kant på fälgen som ni bara drog fram pärlan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/flat-tires/70837.html

Previous:
Next:

Flat Tires

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.