Hur byter jag kylarens avtappningsplugg i en Dodge Caravan?

Kylaren avtappningsplugg, även känd som en petcock, på Dodge Caravan har en liten gummipackning mellan den yttre delen av pluggen och den passande anslutning av radiatorn . Med tiden kan gummipackningen försvaga och orsaka proppen att läcka. Byte avtappningspluggen är ganska billigt och en relativt enkel uppgift att utföra, även om det kan vara lite rörigt. Var medveten om att kylvätskan är mycket giftiga, men den har en söt doft och smak som kan locka husdjur eller småbarn. Saker du behöver
Jack
två pallbockar
Kylvätska dräneringskärlet med handtag och fylla pipen
Radiator avtappningspluggen
Shop trasor
Visa fler instruktioner

1

Lyft huven till Dodge Caravan och stötta upp den. Ta bort kylarlocket genom att vrida det moturs. Om motorn är varm eller varm, ge tillräcklig tid för den att svalna (en timme eller så om varmt, ett par timmar eller mer om hot) innan du tar bort kylarlocket. Tryck byggs upp inuti kylaren, så ta bort locket försiktigt och låta luften komma ut långsamt innan lossa locket hela vägen.
2

lyfta varje framsida Caravan (en sida i taget ) med domkraften. Placera en pallbock under nypa-panel för varje främre rambalkar.
3

Passa pannan kylvätska rinna under radiatorn i placeringen av avtappningspluggen. Det ligger på botten av radiatorn närmast passagerarsidan (nära den nedre kylarslangen). Vrid avtappningspluggen moturs ända tills det tar stopp
4

. Var medveten om att kylvätskan börjar rinna ur kylaren så flytta tråget vid behov.
5

Låt radiatorn rinna helt. Detta bör ta 10 till 15 minuter.
6

Avlägsna tråget noggrant. Placera en trasa under hålet för att fånga några små droppar av motorns kylvätska.
7

Twist kylaren pluggen 1/8 till 1/4 varv medurs för att justera utsläpp skårorna på kontakten till låsflikama på kylaren. Dra ut kontakten ur kylaren.
8

Installera den nya kylaren kontakten genom att rikta spåren och flikarna och dra åt kontakten ordentligt för hand.
9

Höj Caravan ovan jack står. Avlägsna domkraften och sänk bilen till marken. Häll kylvätska från avloppet hinken tillbaka in i kylaren. Byt ut kylarlocket.
10

Starta husvagn och gå tills den har nått driftstemperatur. Håll ett öga på temperaturmätaren på instrumentpanelen för att den inte ska överhettas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69714.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.