Bälte Installation i en 1996 Mustang

Du tillbringade timmar polering och vaxning din 1996 Ford Mustang för kryssningen in på vägen, säker på att du skulle vinna "Best in Show." Du har aldrig gjort det till showen grund på väg till servostyrningen gick halta och din motor dog inom några minuter. Kontrollera din serpentin drivremmar kunde ha hjälpt dig att undvika denna situation. Om din drive-bältet har mer än en spricka inom en 1/2-tums segment, då är det dags att byta ut remmen. De 1996 Mustang var utrustad med en 3,8-liters V-6, eller en valfri 4,6-liters V-8 motor. Saker du behöver Billiga 3/8 tum-spärrnyckel
Stor sluten nyckel (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på Mustang , och ställa huven prop. Hitta bältet-routing schema under huven. Om den saknas eller är oläslig, rita en, ta en referens foto, eller hänvisa till diagrammen i avsnittet "Resurser" i article.Insert en 3/8 tum-spärrnyckel till torget skåran tillhandahålls i remspännaren församling . Vrid spännaren för att släppa spänningen på drivremmen. Den remspännaren moturs på en V-6 motor, och medurs på V-8 motor.
2

Ta bort remmen från generatorn remskiva, sedan långsamt släppa spännaren tillbaka till sitt viloläge . Ta loss remmen från motorn. Montera den nya remmen med bältesdragningen diagrammet. Dra remmen så att generatorn är den sista skivan behöver du installera bältet på.
3

Rotera spännare för att ge bandet tillräckligt slack att installera remmen på generatorn remskiva. Släpp spännaren långsamt. Inspektera dirigeringen av bältet för att kontrollera att den är centrerad på varje motor remskiva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68860.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.