Felsökning Bil starta upp problem

Även med komplexiteten i moderna bilar, har den grundläggande formel som de behöver för att börja inte förändrats mycket under åren. När en bil inte startar, bör det första steget vara att inspektera de funktioner bilsäkerhet som kan hindra den från att starta. Sedan allmänhet koncentreras felsökning på de primära sakerna en bensindriven bil behov, som omfattar luft, bränsle (bensin), el (från batteriet), och vakuum. Saker du behöver
Automobile batteripolen borste
Assistant
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera att manuell växellåda stick skift är i "neutralläge" och kopplingen skjuts in eller att den automatiska växellådan är inställd på "Park"-läge medan du trycker ner bromsen. Försök sedan att starta bilen.
2

Kontrollera att alla säkerhetsbälten ordentligt och sedan försöker starta bilen.
3

Leta elcentralen för bilen (referera till instruktionsboken för platsen) och sedan kontrollera säkringar som kan anslutas till startlåset för att avgöra om kretsen inne i säkringen är öppen (ej ansluten). Inspektera liten kabel inne i säkringen som förbinder båda ändarna av smälter samman. Om tråden i säkringen har en lucka eller ser bränns, byt sedan ut säkringen mot en säkring med samma amperetal. Försök sedan att starta bilen.
4

Öppna huven eller utrymmet där batteriet ligger och inspektera batteripolerna för korrosion. Om det finns en grön eller gråaktigt vitt pulver, använd en skiftnyckel eller tång för att ta bort batteriet anslutningar från batteripolerna. Blanda destillerat vatten och läsk, häll sedan sparsamt på frätande pulvret tills pulvret löst sig. Rengör och torka batteripolerna med en handduk. Borsta batteripolerna och batteriets kontakter kabel med ett batteri inlägget borste. Anslut och dra åt batteriets kabelanslutningar till batteripolerna, sedan försöker starta bilen.
5

Lokalisera luftfilter för motorn (referens instruktionsboken för platsen). Ta bort luftfiltret och slå sedan på en ficklampa och rikta den mot dig på armlängds avstånd med luftfiltret i mellan. Om ljuset inte kan setts genom luftfiltret, byt ut den och försöker starta bilen.
6

Lokalisera tändkablarna (referens bruksanvisningen för platsen). Inspektera varje gnista stickpropp kabel genom att lätt trycka, sedan dra för att kontrollera att de är ordentligt anslutna till tändstiften. Ta bort och sätt tillbaka varje tändkabeln som inte är ordentligt ansluten, och sedan försöker starta bilen.
7

Lokalisera vakuumslangar som är anslutna till motorn med Vehicle Emissions Control Information (VECI) etikett i motorrummet. Inspektera varje slang för sprickor, skrubbsår och slitage, samt ta bort och sätt tillbaka varje slang för att bekräfta att varje håller tätt till kontakten. Byt ut varje skadad slang med en ny slang och sedan försöker starta bilen.
8

Leta bränsleledningen som matar motorn (referens instruktionsboken för platsen) och sedan placera en liten plasthink under bränslefiltret, ta sedan bort och inspektera bränslefiltret. Om bränslefiltret är igensatt, byt ut den.
9

Placera öppna bränsleledningen halvvägs in i en liten plasthink medan en assistent försöker starta motorn. Om bränsle inte rinner från ledningen, byta bränslepumpen, anslut bränsleledningen, och sedan försöker starta bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65202.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.