Transmission Jolts vid växling från första till andra

stötar och ryck mellan växlarna är ofta en av de första indikationerna du kommer att märka när fordonet börjar få problem med sändningen. Det finns en rad olika problem som kan orsaka överföring till jerk. Det är viktigt att se till att du får en korrekt diagnos av din överföring problem från en certifierad mekaniker att säkerställa problemet blir fast innan bestående eller permanent skada kan uppstå eller om du blir utan transport. Låg Transmission Fluid

En av de vanligaste orsakerna till överföring problem är låg transmissionsolja. Transmissionsolja ger smörjning mellan växlarna på din sändning som den skiftar. Om det inte finns tillräckligt transmissionsolja, kan fordonet clunk i en växel som den skiftar utan skydd av smörjande vätska. Om ett fordon går utan tillräcklig transmissionsolja för en lång tidsperiod, kan skadas permanent transmissionen.
Fel transmissionsolja

Transmission vätskor kommer i olika tjocklekar och konsistenser. Om du använder fel transmissionsolja kan lämna din överföring utan tillräcklig smörjning, vilket kan orsaka grov växling och stötar. Om du tror att fel typ av transmissionsolja har använts, bör du ha din mekaniker spola överföring och sätta ny vätska i. Addera ditt Sensorer

Electronic sensorer styra när och hur dina automatlåda skift. Om sensorerna inte läser information om fordonets hastighet och acceleration korrekt, kan bilen växla dåligt, flytta sen, clunk i växel eller inte flytta alls.
Wear och Time

äldre bilen är och ju fler miles den har rest, desto mer sannolikt är det att din sändning kommer att utveckla problem. Stötar mellan växlarna kan vara det första tecknet på att din transmissionsorgan och bussningar börjar slitas ut, vilket gör bilen till inte flytta så effektivt och smidigt som det en gång gjorde. I detta fall kommer överföringen måste troligen byggas om eller bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67078.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.