Kan en felaktig generator Orsak My Car batteriet laddas ur när parkerade under natten?

Generatorer huvudsak miniatyriserade versioner av generatorer används på vattenkraft, kol-eller kärnkraftverk. Medan generatorns bakomliggande principerna är ganska enkla, erbjuder dess konstruktion många möjligheter för misslyckande - inklusive kortslutning och efterföljande urladdning av batteriet. Generator Grunderna

En generator är i grunden en uppsättning av alternerande nord-syd-nord magneter sitter på en axel och snurrar inne i en stor spole av tråd. De alternerande magneter huvudsak "vibrera" elektronerna i tråden, vilket orsakar en växelström som ständigt växlar i polaritet. De apparater i ditt hus drivs på ett liknande växelström, men en bils generator regisserar "ett sätt" ström till batteriet. Generatorn använder en uppsättning av enkelriktade dioder eller "ventiler" i input-output-linjer för att låta energin flöda in genom marken och ut genom den positiva ledningen, men aldrig tvärtom. Elektrisk energi instängd i dioderna, vänder den energi som försöker strömma mot dem, till värme.
Generator Wiring

Generatorn kroppen är både en grund och en värme sjunka. Om du placerar din hand på en generator fäste, märker du förmodligen att det känns varmare än andra tillbehör parentes, värme från dioderna strömmar genom generatorn kroppen och i fästet, vilket hjälper till att absorbera och avleda värmen som en radiator. På samma sätt, flyter elektrisk ström från batteriet genom motorblocket i plåten och därmed in i generatorn. Den positiva utgången tråd från likriktare ansluts till batteriets pluspol, sluta kretsen och hålla dem laddade.
Generator Störningar

Generatorer vanligen misslyckas i en av två sätt. Oftast, värme fångade i dioderna sluta steka dem, minskar generatorns utgång och tvingar andra dioder för att flöda mer ström för att kompensera. Ytterst alla av dioderna överhettas och att generatorn havererar att släcka effekt av något slag. Den andra grundläggande fel händer när kopparspolar inuti generatorn fallet bågen till varandra eller till fallet. När detta händer, de ljusbågar komponenter "svetsa" ihop och skapar en kortslutning inuti generatorn.
Batteri Dränering

När en kortslutning inträffar i generatorn, kretsen mellan marken och positiva batteripolen - via utgången tråd - stänger och börjar dra ström. Denna kortslutning kan tömma batteriet helt inom några timmar, och nästan säkert kommer om de lämnas över natten. Det finns två grundläggande sätt att testa om ett fel i generatorn. Magneterna på axeln armaturen är inte magneter alls - de är faktiskt elektromagneter som endast magnetisera när det finns ström går till generatorn. Med bilen, håll en bågfil blad till generatorn bostäder, om det fastnar, har du ett konstant magnetfält och en inre kort. Annars stänger bilen av, koppla bort den positiva tråd, och använda en digital multimeter för att testa strömförbrukning mellan den och batteriets pluspol. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68493.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.