Symptom När termostaten har fastnat i öppet

En bilens termostat är delvis ansvarig för att upprätthålla korrekt motortemperatur. Den är utformad för att styra flödet av kylvätska genom motorn. Om det inte är öppna och stänga ordentligt, kan din bil visa flera olika problem. Även om din bil är bättre med termostaten fastnat öppen snarare än sluten, bör du reparera komponenten omedelbart om du misstänker att det har fastnat i öppet. Låg motortemperatur
p Om bilen körs ovanligt sval och inte bygga upp någon värme i motorn, är det troligt att din termostat har fastnat i öppet och låta för mycket kylvätska igenom. En termostat som fastnat i stängt läge kommer att orsaka din bil att överhettas. De flesta förare vet när fordonets motortemperaturmätare kryper in mot det röda området, men kanske inte vara medveten om att en motor är igång cool. Det är viktigt att veta din motorns ordinarie arbetstemperatur eftersom köra för varmt eller för kallt är båda tecken på problem med kylsystemet.
Ingen Motorvärmare

bilens värmaren fungerar tillsammans med motorns kylsystem. Värmaren bygger upp värmen när fordonet körs och ger i den varma luften från motorn för att värma insidan av bilen. Om motorn inte värms upp tillräckligt för att termostaten har fastnat i öppet, kommer värmaren inte leverera varm luft till det inre.
Sämre bränsleekonomi

​​
När motorn körs svalare än det borde, kan det orsaka bränsle att kondensera på motorns cylindrar på grund av den lägre vattenmantel temperatur. Om ditt bränsle blir kondenserad, kommer det brinner inte som det ska och bilen kommer att få något sämre gas körsträcka än den gjorde innan termostaten fastnade i öppet läge.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66568.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.