Hur vill kolla Stötdämpare eller MacPherson fjäderben i en Nissan Maxima

Om din Nissan Maxima håller studsar långt efter att du träffar en bula, är det dags att kolla de stötar och stöttor. Den Macpherson stagenhet används på fram och bak, eller bara fronten, innehåller en spiralfjäder och spjäll stötdämpare. Dessa komponenter är avgörande för din fjädringssystem, och om du tror att de bär ut, här är hur du kontrollerar dina chocker och stöttor. Saker du behöver
Bil jack
Pallbockar
Hylsnyckel
Visa fler instruktioner
1

Road testa din Nissan Maxima. Var uppmärksam på hur många gånger din bil kastar upp och ner efter du träffar en bula i långsam hastighet. Om den studsar mer än två eller tre gånger, kunde de stötar och stöttor skadas. Om du upptäcker något problem med styrning och hantering på grov eller ojämn beläggning, kan detta också vara ett tecken på att de chocker och stöttor måste ersättas.
2

Testa dina Nissans chocker och stöttor. Den lågteknologiska bounce testmetod är förvånansvärt bra för att kontrollera tillståndet i ditt fjädringssystem. Bara ta ett hörn av kroppen, skaka upp och ner kraftigt för att få den i rörelse, och sedan släppa din bil och se vad som händer.
3

Observera hur många gånger din Maxima fortsätter att studsa upp och ner. Om det kastar tillbaka en eller två gånger innan han återvände till sitt ursprungliga läge, då de chocker och stöttor är okej. Om det håller studsande efter det är det dags att ta en närmare titt eller bege dig till mekaniker.
4

Jack upp din bil med hjälp av domkrafter och pallbockar för att stödja chassit och hålla hjulen hänger fritt. Ta bort hjulet montering och leta spiralfjädern ovanför navet. På toppen av spiralfjädern är spjället.
5

Inspektera dämpare för tecken på läckage olja, eftersom detta är en röd flagga att stötarna och stag behöver bytas. Också leta efter bucklor, gropfrätning, korrosion, och lösa bultar. Någon av dessa faktorer motiverar en resa till butiken för att få de stötar och stöttor kontrolleras. Om de behöver bytas ut, är det arbete som bäst till en mekaniker som det kräver ett visst kunnande och specialverktyg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63858.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.