P0171 kod för en 1998 Ford Ranger 4,0 liters V6

Felkod P0171 på en 1998 Ford Ranger 4,0-litersmotor visas när en syresensor detekterar motorns avgaser består av för mycket syre. Det är ofta endast mindre symptom relaterade till denna felkod, den vanligaste är en liten brist på makt eller gnista knock. Bränslefilter
p Om bränslefiltret inte har förändrats under de senaste 15.000 miles, det kan vara den skyldige. Om bränsle filtret är smutsigt eller igensatt, orsakar det bränsletrycket sjunka under de obligatoriska 56-72 psi bränsletryck krävs för 4,0-litersmotorn för att fungera korrekt. När detta händer, luft-och bränsle-förhållandet förändras och det är för mycket syre. Bränslefiltret ska bytas som en del av ett regelbundet underhåll schema för 1998 Ranger och allmänhet är billig att byta.
Luftmassemätare

massluftflöde sensorn ligger mellan luftfiltret montering och luftfiltret utloppsröret på förarens sida av motorn. Denna sensor läser massan av den luft som kommer in i insugningssystemet. Detta görs så att fordonets dator kan erbjuda exakt tillräckligt med bränsle för optimal förbränning. Om sensorn blir smutsig eller defekt, det ger felaktiga värden till fordonets dator och det påverkar luft bränsle. Rengöring av MAF sensorn med MAF sensor renare kan lösa problemet om det är smutsigt, men kunde MAF sensorn vara defekt och behöva bytas ut. TSB # 98-23-10 släpptes i november 1998 för 1991-1998 Ford Rangers stater MAF sensorn kan bli förorenade och behöver bytas.
Vakuum Läckor
< p> Alla vacuum läckage resulterar i extra luft i intaget systemet, vilket förskjuter luft bränsleblandningen. Inspektera alla vakuum och anslutningar för läckor, och reparera om så behövs. Addera Exhaust Leak
p Om det finns några avgaser läcker uppströms syresensorn, lämnar det potentialen för syre att komma in i avgassystemet, vilket får sensorn att läsa för mycket syre. Inspektera avseende avgaser läcker uppströms från syresensorn och byt ut vid behov.
Defekt Oxygen Sensor

I vissa fall, syresensorn kan förmedla felaktiga avläsningar eller ingen behandling alls. Kontrollera kablarna som leder till syresensorn för eventuella skador, och kontrollera anslutningen mellan ledningsnätet och syret pigtail för korrosion. Byta en trasig syresensor kunde lösa problemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68586.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.