Hur man diagnostiserar Bad kolvringar

Kolvringar är en integrerad del av förbränningsmotorn som ger en tät förslutning mellan kolven och cylindern. Med tiden, kan kolvringar förlora en del av deras spänning, vilket minskar tätningen de bildar till cylinderväggen och minska mängden kompression skapas vid förbränning. Detta kommer att resultera i en död i uteffekt, ökad bränsleförbrukning och kan möjligen leda till större problem om scoring uppstår på cylinderväggen. Testa tätningen dina ringar gör är enkelt med rätt verktyg. Saker du behöver
Compression mätare
tändstiftsnyckel
Oil
Visa fler instruktioner
1

Kör motorn i några minuter för att värma upp ,.. den varmare kolvringarna är, desto bättre tätning som de kommer att göra mot cylinderväggen
2

Ta bort tändstiftet mot cylindern och kolven du vill testa

3

Infoga kompression mätare adaptern i tändstiftshålet och vridmomentet till den angivna vikten rekommenderas av mätaren tillverkaren.
4

Fäst mätaren till tändstiftet adaptern.

5

Koppla tändspolen för att förhindra att motorn bränning.
6

Kör startmotorn under några sekunder med gaspedalen hela vägen ner för att få en maximal kompression läsning på mätaren. Det skulle vara klokt att ha en vän köra startmotorn medan du övervakar mätaren för att avgöra när högsta möjliga behandlingen har uppnåtts, och sedan berätta för dem att stänga av bilens tändning.
7

Jämför läsning på mätaren till fordonstillverkarens rekommenderade motor cylinderkompression nummer. Om lägre än rekommenderat, ta bort adaptern tändstiftet, och tillsätt några droppar motorolja innan du byter ut adaptern och kör testet igen. Lägga till en liten mängd olja i cylindern kommer att bidra till att skapa en bättre tätning runt en skadad ring, om komprimering läsning ökar efter att ha lagt lite olja, är det ett gott tecken att kolvringarna är slitna och bör bytas ut. Om kompressionen mätaren visar samma värde efter tillsats av olja, är motorn problemet mer sannolikt härrör från en ventil tätning problem eller kanske en blåst topplockspackning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68236.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.