Felsökning kod P0420 på en 1999 Pontiac Montana

Ta emot en felkod för "P0420: Catalyst effektivitet under tröskel" från en skanner tips på varför kontrollera motorn ljus på 1999 Pontiac Montana är på, men det ger ingen information om hur man kan felsöka problemet. Bilens dator övervakar lambdasonder före och efter katalysatorn, varierar motorns bränsle-luft blandning mellan rik och mager, och mäter omvandlare svar på förändringen i bränsle-luft-blandning. Om svaret faller utanför en viss uppsättning riktlinjer, är kontrollera motorn ljus aktiverat och datorn lagrar diagnostiska P0420 felkoden. Saker du behöver
Diagnostic Scan Tool eller felkod läsare
underläggskilen
Automotive jack
Jack står
Creeper
Ficklampa eller besvär ljus
Visa mer Instruktioner
1

Kontrollera att det inte finns några andra kända mekaniska eller rinnande problem. Motorn måste vara mekaniskt ljud och går bra för korrekt diagnos. Datorn testar som sätter koden antar det inte finns några mekaniska problem, såsom brinnande olja eller går ojämnt. Om det finns kända problem, korrigera dessa frågor först.
2

Använd din Scan Tool eller besvär kodläsare för att kontrollera några andra koder anges inom Montana dator. Om det finns, kommer de att behöva diagnostiseras och repareras först. Om det inte finns några andra koder, rensa P0420 felkod med felsökningsverktyget eller kodläsare. Alternativt kan man koppla den negativa batterikabeln i minst 30 sekunder för att radera koderna, och anslut sedan batterikabeln.
3

Verifiera koden. Värm fordonet till full arbetstemperatur. Stäng av luftkonditioneringen och tillåta fordonet gå på tomgång i 10 minuter. Om koden avkastning, kommer det att vända på kontrollera motorn ljus. Om koden inte kommer tillbaka, stänga av bilen, starta den och låta den gå på tomgång i 10 minuter flera gånger.

Om koden inte återvänder efter flera försök, problemet var ojämn och kan inte verifieras. Vänta tills problemet återgår till felsöka från början igen.
4

säkert höja fordonet på en hård, plan och jämn yta. Dra åt parkeringsbromsen, se till Pontiac Montana är i parken och Blockera hjulen för att förhindra att fordonet rullar. Lyft bilen med en bil jack. Placera domkraften under bilen som en säkerhetsåtgärd för att förhindra den från att falla.
5

Inspektera katalysatorn noggrant med hjälp av en ranka och en ficklampa eller besvär ljus. Katalysatorn är direkt bakom motorn, under fordonet. Omvandlaren sitter mellan förar-och passagerarsidan fot brunnar. Inspektera den för mörka missfärgningar, bucklor eller hål. Peka på omvandlaren med en gummiklubba, lyssna för interna skallror. Mörk avfärgning visar omvandlaren överhettad. Överhettning skadar omvandlaren internt.
P Om katalysatorn skadas, rensa koden med Scan verktyget och byt omvandlaren. Provköra fordonet att kontrollera reparationen.
6

Leta efter avgas läckage. Datorn övervakar lambdasonderna att kontrollera korrekt drift av katalysatorn. Avgassystem läckage förändras syrehalten mäts av syre sensorer i avgaserna, och kan sätta en falsk P0420 kod. Om läckage upptäcks, reparera dem, ta bort koden och provköra bilen för att kontrollera reparationen.
7

Inspektera lambdasonderna. Skador på lambdasonderna, syresensor ledningar eller kontakter i ledningarna kan vilseleda datorn med en falsk läsning. Om skador upptäcks, reparera eller byta ut syre sensorer, rensa koden och provköra bilen för att kontrollera reparationen.
8

Byt katalysator uppställning om inga andra problem har hittats. Rensa koden, och provköra bilen för att kontrollera reparationen är klar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66720.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.