Felsöka en U-fog

Universalleder kompensera för förskjutningen mellan sändning och den bakre differentialen, liksom den variabla höjden av differentialen då suspensionen tillåter bakaxeln att flytta upp och ner. Den U-joint består av ett ok på varje ände av drivaxeln som ansluter till oken på överförings-och den bakre differentialen via U-fog bäring. Med slitage på grund av bristande smörjning eller hård användning kan introducera spel i U-leden och i slutändan leda till misslyckande. Bad U-fogar visar symtom som kan förväxlas med andra drivlinan problem, men kan lätt isoleras som problemet med några tester. Saker du behöver
stoppklossar
Jack
2 pallbockar
Wrench in
Visa fler instruktioner
1

starta motorn. Tryck fast på bromspedalen och lägg transmissionen i "Drive". Lyssna efter ett klickande eller clunking ljud som kopplingen kopplar. Skifta till "Reverse" och lyssna igen. Bullret kan tyda på en dålig U-joint lagret. Att testa i manuell växellåda fordon, ställa nödbromsen och låta kopplingen ut tillräckligt för att vrida drivaxeln något utan att motorn stannar.
2

Stäng av motorn. Blockera framhjulen. Lyft den bakre delen av fordonet med hjälp av en domkraft vid godkända fästena. Stöd bilen på pallbockar.
3

Inspektera alla U-fogar för tecken på smörjning inneslutningen misslyckas. Bad U-fogar kommer att ha en fet eller caked utseende från vägsmuts fångad av lagerfett. Detta indikerar tätningarna är borta på lagren och att de kommer att misslyckas snart. Byt ut lagren.
4

Inspektera lageröverfallen på varje sida av oket och göra vissa de är täta. Dra åt eventuella lösa lageröverfallen med en skiftnyckel innan du fortsätter.
5

Ta drivaxeln nära varje U-joint och omväxlande trycka och dra på axeln. Det bör inte finnas någon relativ rörelse mellan axeln oket och hona. Varje relativ rörelse eller ljud när du utför detta steg indikerar slitna kullager som behöver bytas ut.
6

Inspektera boot på konstant hastighet Typ U-fogar för revor eller tecken på att fly fett. Byt enligt tillverkarens rutiner.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68577.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.