Felsökning Motorn på en 302 Mustang

I 1968 ökade Ford förskjutningen av sin populära 289 motorn till 302 cubic inches. Vid mitten av 1968, var Mustang tillgängliga med större motor. Bortsett från den ökade storleken, var 302 väsentligen samma motor som sin mindre föregångare, och därför används samma enkla motorkonstruktion. Denna enkla design gör felsökning Mustang 302 mycket lättare än att göra det på dagens datorstyrda motorer. Saker du behöver
Voltmeter
Wrench
startkablar
tändstiftsnyckel
skinnhandske
stjärnskruvmejsel
Sprayflaska
Tändning skiftnyckel
Visa fler instruktioner
Motorn drar inte runt
1

Testa batteriet med en voltmeter enligt anvisningar från tillverkarens anvisningar. Batteriet måste ha ca 12 volt.
2

Se till att klämmorna på ändarna av batterikablarna är tight med en skiftnyckel. Rör inte metall tips i båda kablarna samtidigt eller en elektrisk stöt kommer att resultera.
3

Spåra kabeljordningen batteriet från batteriet till den sida av motorblocket, då säkerställa att skruvsäkringssystem kabeln till blocket är tight med en skiftnyckel.
4

Byt batterikablarna med tjockare spårvidd kablar om kablarna har nyligen ersatts. Batterikablar som är för små kommer inte att kunna leverera tillräckligt med ström.
5

Fäst ena sidan av en jumper kabel till den gängade stången på ena sidan av startmotorsolenoiden, sedan snabbt röra den motsatta sidan av bygeln kabeln till den gängade stången på den motsatta sidan av solenoiden. Om startmotorn aktiveras, är solenoiden defekt och måste bytas ut. Om startmotorn inte aktiveras, byt startmotorn.
Motor Vevar men startar inte
6

bort och inspektera de åtta tändstiften med en tändstiftsnyckel . Om metallelektroderna vid spetsen av tändstiften kämpar eller belagda i aska, byt tändstift.
7

Inspektera längden på varje tändstift tråd för sprickor. Om en spricka finns i någon tändkabel, alla åtta tändstift kablar plugg och single coil tråden bör bytas.
8

Dra tändspolen s tråd från centrum av fördelarlocket. Håll spetsen av tråden precis ovanför sin terminal på locket iklädd läder handske. Har en assistent vrid tändningsnyckeln och observera huruvida en gnista hoppar mellan fördelarlocket och spolen tråd. Om det inte finns någon gnista, är spolen troligen defekt.
9

Trampa gasen i golvet och stäng av motorn med tändningsnyckeln. Om en stark lukt av bensin kommer från förgasaren, är motorn sannolikt översvämmad med gas. Nedtryckning av gaspedalen till golvet kommer att låta överskottet bensin för att snabbt passera genom motorn. När överskottet bensin spolas, ska motorn starta.
Motorn inte Idle
10

Vrid gasreglaget skruven på förarsidan av förgasaren i en moturs riktning med en stjärnskruvmejsel. Den Strypskruv avgör hur mycket bensin kommer in i motorn på tomgång. Vrida skruven ökar flödet av bensin.
11

Starta motorn och ha en assistent manövrera gaspedalen för att hålla motorn på en jämn hastighet. Använd en sprayflaska för att spruta en liten mängd vatten runt kanterna på insugningsröret och runt basen av förgasaren. Om motorns varvtal momentant ökar, antingen byta ut förgasaren packningen eller intag packningar grenrör, som ett vakuum läcka föreligger. Vattnet fungerar för att temporärt försegla vakuum läckan.
12

Avlägsna fördelarlocket och inspektera antändningspunkter vid basen av distributören. De antändningspunkter likna en pincett. Försiktigt öppnar tips av punkter och inspektera dem för gropfrätning. Byt ut slitna punkter med en stjärnskruvmejsel och en antändning skiftnyckel.
Motorn blir överhettad
13

Låt motorn svalna, ta sedan bort locket från toppen av radiatorn och observera vätskenivån. Vätskan bör vara ungefär en tum under locket öppning. Lägg kylarvätska vid behov genom locket öppnas.
14

Inspektera båda kylarslangar för läckor och byt ut skadade slangar. Den nedre kylarslangen innehåller en tung fjäder för att förhindra att slangen från att kollapsa som de trycksatta flöden kylarvätska från kylaren till motorn genom den övre slangen. Kläm ihop den nedre kylarslangen för att fastställa huruvida det innehåller en fjäder. Om den inte gör det, byt ut slangen mot en ny som kommer med en fjäder. Runt basen av vattenpumpen och bakom remskivan på spetsen av vattenpumpen
15

Leta efter tecken på vattenläckor. Om basen av pumpen läcker, byt pumpens packning. Om vatten läcker från bakom pumpens remskiva, byt pumpen med en ny enhet som dess lager är bruten.
16

tag i mitt bälte som sveper runt vattenpump remskiva, sedan flytta remmen upp och ner. Det bör vara ungefär en tum av pjäs i centrum av bandet. Om mer spel existerar, är att bältet glider förmodligen över vattnet remskiva, minska mängden kylarvätska in i motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65059.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.