Vilka är orsakerna till en ratt Göra ett gnisslande ljud?

En fordonets ratt rider på en bärande ring, vilket gör det möjligt att stänga oberoende av rattstången. Inne i ratten och ståndarenhet är en klocka våren. Klockfjädern uppgift är att spolen och RULLA AV ledningar som leder till elektroniken på själva ratten, såsom horn, stereo kontroller, kryssning manöverkontakter och andra objekt. Både lagerringen och klockfjädern kan orsaka slipning ljud under vissa villkor. Smuts
p Om fordonet körs i en torr, dammig klimatet, eller en hel del smuts och sot är tillåtet att bygga upp inne i bilen, kan det smuts arbeta sig mellan ratt och rattstång till lagerringen. När smutsen börjar att belägga lagerringen, kan den börja att agera som ett slipmedel, som kommer att skapa en hörbar skrapande ljud i extrema fall. Om det upptäcks tidigt nog, kan smutsen tas bort med en stark tryckvåg av tryckluft sköt in i gapet mellan hjulet och kolumn. I händelse av detta är otillräckligt för att lösa frågan, kommer ratten måste tas bort så att lagerringen kan rengöras för hand.
Knäckt Bearing
p Om frågan ovan går obehandlade tillräckligt länge eller om rattstången utsätts för onormala påfrestningar, kan en eller flera av lagren inuti ringen spricka. Som lagerringen vänder, varje gång de skadade bärande kontakt annan bärande eller själva ringen, kommer ett gnisslande ljud uppstår. Om detta fortsätter kommer lagerringen måste bytas ut. Om försummade tillräckligt länge, kan lagerringen gripa, förhindrar ratten från svarvning.
Klockfjädern

klockfjädern vilar i ratten och vänder fram och tillbaka med hjulet. Klockfjädern utsätts för subtila krafter som den vänder fram och tillbaka, som orsakas av de olika kablage som matas genom de spole och RULLA AV. Även sällsynta, kan klockan spring break, och när detta sker, kan den trasig bit av fjädern slipa mellan de övriga rörliga delar inuti ratten och kolumn. Det enda botemedlet för detta är utbyte av klockfjädern. Om fordonet är utrustat med krockkuddar, försök inte att ta bort ratten. Har den oro hanteras av en professionell bil tekniker för att förhindra för tidig utplacering krockkudde som kan orsaka svåra skador.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64667.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.