Felsökning av en Edelbrock Marine Carb

Edelbrock producerar två modeller av förgasare särskilt utformade för marina applikationer, den 600 cfm och 700 cfm. Båda modellerna är en del av Edelbrock s "Performer"-serien. Dessa marina modeller är lätt skiljas från sina bilar motsvarigheter genom sin brons-färgat snarare än fordonsindustrin krom. De marina konstruktioner uppfyller även US Coast Guard standard, till skillnad från de fordonsindustrin modellerna. Lyckligtvis är processen att felsöka antingen marina förgasare en ganska enkel en och samma process gäller för båda modellerna. Saker du behöver
Sprayflaska Skruvmejsel
7/16-inch borr
Visa fler instruktioner
1

bort luftfiltret för att exponera cirkulär air horn packning ligger på toppen av förgasaren. Luften horn är förgasaren locket.
2

Inspektera air horn packning för revor eller brott. En skadad packning kommer att orsaka ett läckage, och måste bytas ut.
3

Starta motorn och spraya vatten en liten mängd vatten runt basen av förgasaren och på varje av intaget grenröret är fyra sidor med en sprayflaska. Om motorns tomgång momentant ökar, insugningsröret packningar antingen packningen mellan förgasaren och insugningsröret, eller någon är skadad. Den vattentätningar tillfälligt läckan i den brutna packningen och bringar motorhastigheten att öka. När vattnet sugs in i motorn, sänker motorns varvtal då.
4

Justera bränsletrycket om båten är utrustad med en eftermarknad bränslepump. Förgasaren är konstruerad för att fungera med högst sex psi på tomgång. Installera ett bränsle regulator eller byt pumpen med en justerbar design om den aktuella pumpen inte kan justeras.
5

Lossa skruvarna som håller luft horn och ta bort den för att komma åt de två bränslet flyter fäst till dess undersida .
6

Inspektera båda bränsle flyter för sprickor. Om någon är sprucken, kommer bränslet att fylla flottören och orsaka för mycket bränsle kommer in i förgasaren. Var särskilt uppmärksam på den söm som löper längs varje flottör. Kontakta Edelbrock eller en del återförsäljare för ett byte float vid behov.
7

Invertera luften horn och mät avståndet mellan toppen av varje flottör och undersidan av luft horn. Detta avstånd måste vara 7/16-inch. Sätt en 7/16-inch borr mellan dessa två punkter. Om det behövs, böja metall spets fäst till luft horn att justera avståndet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67945.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.