Felsökning HVAC på en 1996 Corvette

GM: s 1996 Chevrolet Corvette såldes med en manuell klimatanläggning för uppvärmning , ventilation och luftkonditionering ( HVAC ) . Ett automatiskt , elektroniskt system såldes som ett alternativ . Det automatiska systemet gör att du kan ställa in en temperatur och ha systemet justera luftflödet och kraft för att behålla den . Båda systemen är beroende av luftflöde. Problem kan relateras till detta luftflöde , sensorer och kontroller . Frågor kan åtgärdas genom att följa några felsökningssteg . Instruktioner
1

Rensa eventuell snö eller löv från främre luftintaget på Corvette om HVAC inte fungerar . Den främre intag ger luft för värme och kyla , och blockeringar kommer att sluta att luft kommer in i bilen för behandling och distribution .
2

Flytta objekt från givare om temperaturen inte bibehålls på den automatiska , tillval VVS-system . Solen - load sensor är ovanpå instrumentpanelen , så ta bort påsar , kartor och andra objekt . Insidan sensorn är i centrum luftutsläppet på passagerarsidan . Hindra inte det med hållare mobiltelefon och andra prylar , eller du får en falsk läsning .
3

Återställ systemet om ljuset över en luft -kontroll -knapp tänds för en minut när du startar Corvette . Vrid nyckeln till " Off " och ta courtesy lampor och säkringar radio från huvudsäkringen panelen . Sätt säkringarna igen och starta Corvette . Ljuset ska inte komma igen .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67470.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.