Felsökning Dodge Truck Läckor

Vätskeläckage i Dodge lastbilar är vanligt, men inte obetydlig. Läckor ska diagnostiseras och repareras snabbt. Vanligtvis är det problem som orsakas av en lös slang eller en spricka i fluidbehållaren. Vätskor är viktigt att hålla en motor smörjs och fungerar felfritt. Typen av läckan kan diagnostiseras genom färgen på vätskan. Ett enkelt test visar vilken vätska du behöver för att undersöka närmare för reparation. Saker du behöver
1 stor, vit pappskiva
Visa fler instruktioner
1

Placera pappskiva under motorrummet på lastbilen. Lämna kartongen under lastbilen över natten och dra ut för att undersöka det på morgonen.
2

Kontrollera oljenivå i din lastbil genom att ta bort oljestickan från oljebehållaren om dina vätskor är ljus eller mörk brunt. Byta olja om vätskan är mörkbrun, och be din lastbil fackman kontrollera oljefiltret och oljan behållaren.
3

Kontrollera transmissionsolja om läckan är rosa eller röd färg genom att ta ut mätstickan från transmissionen. Om vätskenivåer ser normala, ta lastbilen till en certifierad mekaniker att undersöka eventuella hål eller sprickor i slangarna eller containern.
4

Titta på huvudbromscylinder (vanligtvis finns i det övre högra hörnet av motorrummet) för att se vätskenivåer om läckan är ljusgul eller lerig brun i färgen. Titta på behållare för sprickor. Ta trucken till en mekaniker om några allvarliga sprickor har uppstått eller om läckan växer sig större varje dag.
5

Ställ en mekaniker eller kunnig vän att undersöka bakaxeln eller överföring (om manuell) för läckan källa om vätskan är ljusbrun med ett ruttet-ägg lukt.
6

Kontrollera märkta, tydliga behållare för spolarvätska, kylvätska eller styrservoolja i motorn för att bestämma nivåerna av vätska om läckan är ljust grön, blå, orange, rosa, gul eller klar färg. Kontrollera om det finns sprickor i plasten.
7

Titta på bensintanken under tankens öppning för sprickor om vätskan är gul och luktar gas. Ta trucken omedelbart till en mekaniker för reparation, eftersom gasläckor kan vara dödlig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67353.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.