Så Kontrollera tändspole på en 1995 Civic

Honda Civic infördes 1973. Den 1998 Honda Civic var utrustad med en 1,5-liters fyrcylindrig motor i basutförande. En 1,5-liters fyrcylindrig VTEC-motor, samt en 1,6-liters fyrcylindrig VTEC motor var frivillig för 1995 Civic. Tändningen på 1995 Civic är känd som en Pgm-ig tändsystem. Tändspolen är en del av fördelarenhet på 1995 Civic, och ligger på den övre passagerarsidan av motorn. Tester på tändspolarna skall utföras med startnyckeln tagits ur startlåset. Saker du behöver
Maskeringstejp
svart markör
Multimeter
Philips skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på Civic och ställa huven prop. Märk trådarna på fördelarlocket genom att linda maskeringstejp runt trådarna. Antal trådarna från 1 till 4, som motsvarar de nummer som är instansat i fördelarlocket. Ta bort tändkablarna från tändspolen genom att vrida dem en aning samtidigt som du drar dem bort spolen.
2

Lossa fästskruvarna för fördelarlocket med en Philips-skruvmejsel. Avlägsna fördelarlocket från motorn, liksom gummipackningen mellan kåpan och fördelarkroppen. Ta bort de två skruvarna som håller ledningarna ned till terminalerna A och B, sedan bort svart-gul kabel från plint A, och den vit-blå kabel från terminalen B.
3

Vrid på din multimeter till Ohms val, eller upp och ner "hästsko"-formade val. Installera den röda proben från multimeter på terminalen A, och den svarta proben på terminal B på distributören. Detta kallas den primära lindningen mätningen. Mätningen av motstånd för primärlindningen bör vara mellan 0,6 och 0,8 ohm. Om motståndsnivån på distributören inte är inom dessa specifikationer bör spolen bytas.
4

Installera svart-gula kabeln på plint A, och den vit-blå kabeln på terminal B. Montera skruvarna och dra åt dem ordentligt med en stjärnskruvmejsel. Montera sönder från multimetern på distributören igen. Avläsningen för detta test bör vara mellan 12.800 och 19.600 ohm. Om mätningen av motstånd för detta test inte faller inom specifikationerna, byt tändspolen.
5

Montera tillbaka distributören packningen på distributören efter testningen är klar. Montera fördelarlocket och dra åt fästskruvarna ombonad med skruvmejseln. Montera tändkablarna tillbaka på locket, matchar de markerade siffror på trådarna med siffrorna stämplat i locket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68431.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.