Hur vill kolla en Krängningshämmare på en Dodge Truck

De krängningshämmare på Dodge lastbilar är konstruerade för att minimera rullen påträffas under svängar och för att hålla däcken stadigt på trottoaren. Minimera rullen också minskar överstyrning i fordonet. Storleken eller diametern av en stabilisator bestämmer mängden motstånd att rulla, men också åstadkommer överstyrning och understyrning av fordonet. Försiktighet måste iakttas om du ersätter en befintlig stabilisator med en stabilisator av olika dimensioner, eftersom det kommer att påverka hanteringen av fordonet. En stabilisator är formad som en fyrkantig C. Det är fäst vid ramen mellan däcken och anslutna vid ändarna till den främre lägre länkarm eller till bakaxeln med användningen av stabiliserande länkar. Det är den snoningsverkan av stabilisatorn som håller trucken från att rulla. Saker du behöver
Jack står
Visa fler instruktioner
1

Lyft och stöd bilen på pallbockar. Inspektera den främre stabilisatorn genom att kontrollera de två bussningarna och klämmor som håller stabilisatorn till ramen. Bussningarna är belägna i mitten av stabilisatorn på ramen intill elementet.
2

Inspektera stabiliserande länkar fäster stabilisatorn till den nedre styrarmen. Stabilisatorn har ett hål i varje ände. Länkarna är långa, 8 - till 10-tums bultar som passerar genom hålet i stabilisatorn. De har två bussningar med två bussningar på den undre styrarm åtskilda av en metallhylsa över bulten. Det finns en mutter på undersidan av bultarna sitter under den nedre länkarm.
3

Kontrollera att länkarna är fortfarande på plats med bussningarna och i gott skick. Om gummibussningar är lösa, torra ruttnade eller slitits till den grad att ljuset kan ses mellan bussningar och stabilisator, bör de bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63982.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.