Så Kontrollera tändspole på en Late Model Auto

bensindrivna bilar förlitar sig på tändspolarna att driva tändstiftet att tända luft-bränsleblandningen. Under åren har principen förblivit densamma, men konstruktionen av dessa tändspolarna har förändrats. Den traditionella runda kan stil tändspolen har ersatts med en mindre, mer kompakt enhet. Precis som föregångaren, kan tändspolen på sena modell bilar måste ersättas med en ny spole. Testa tändspolen kommer att göra detta konstaterande. Saker du behöver
Tändspole
Fordonsspecifika servicemanual Review, Digital multimeter med sond leder
Visa fler instruktioner
1

Förbered testa tändningen spole. Slå på den digitala multimeter och se servicemanualen för motstånd specifikationer för bilens tändspole. Också, se servicemanualen att lokalisera polerna för din specifika tändspolen.
2

Kontrollera den primära spolen. Tryck på en sond leder till en av de markerade polerna och den andra ledningen på den andra polen. Jämför motståndet läser du få med specifikationerna i servicemanualen. Addera 3

Testa den sekundära spolen. Efter samma procedur för den primära spolen, anslut sonden leder till motsvarande poler och jämföra den uppmätta resistansen med den accepterade värdeområde.
4

Avgör om spolen är användbara. Om spolen motstånd är både inom det acceptabla intervallet, är tändspolen användbara. Men om det inte heller testet, bör den bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68407.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.