Vad orsakar Idle Ventiler Luftreglering till Carbon Up?

Den tomgång luftstyrventil reglerar varvtal hos ett fordon motor. När problem utvecklas, såsom kol bygga upp i enheten, kommer motorn utvecklar särskilda symtom vid drift. Det finns en viktig orsak för IAC till kol upp. Genom att vidta korrigerande åtgärder, kan du eliminera de problem som skapas av kol bygga upp i komponenten. Orsak

Den enda orsaken till kol bygga upp på IAC ventilen är från kolet som finns i bränslet. Bensin har kol i blandningen och kommer att gå genom gasen och in i ventilen. Kolet börjar ansamlas eftersom gasreglaget inte bränna bort allt bränsle i komponenten. Bensinen sitter inne i spjällhuset, där IAC motor och ventil är belägna. Kolet fastnar på ventilen och långsamt ackumuleras över tiden.
Symtom

Motorn kommer att utveckla specifika symtom när ventilen har för mycket kol på aggregatet. Fordonet kommer att avstanna, tomgång för hög eller för låg och kan vara ur funktion. Fordonet kan också bli svårt att starta eller inte starta alls. Vakuum läckor eller en felaktigt fungerande IAC-ventilen kan både orsaka dessa tecken.
Testa

Ett sätt att testa IAC och avgöra om det är orsaken till tomgång problem är att ta bort den från motorn. Inspektera IAC motor och ventil för att se om kol bygger upp på sittplatser eller spetsiga änden. Håll IAC bifogas strömkablarna och vrid tändningsnyckeln till läge "på". Sittplatser punkten kommer att flytta in och ut om komponenten fungerar. Om du inte kan höra motorn arbetar, är hela IAC dåligt. När du kan höra IAC motorn försöker arbeta, men den sittande punkten inte rör sig, då kol är som orsakar att ventilen fastnar.
Underhåll

Du kan förhindra kolet från att påverka IAC motor och ventil genom att rengöra komponenten periodvis. Precis som att ändra bilens vätskor, måste du behålla även IAC motor och ventil genom att rengöra den med en förgasare renare. Efter avlägsnande av IAC, grundligt spraya komponenten med förgasare renare och torka av med en ren trasa. Testa IAC motorn innan du sätter den på plats bara för att se till att den fungerar ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68347.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.