Hur Tune Holley Carbs för gas körsträcka

Även Holley är oftast förknippas med högpresterande eftermarknaden bildelar, har amerikanska biltillverkare ibland utrustade sina bilar med Holley förgasare under 1960 och 1970. Holley förgasare är inte speciellt utformad för att ge optimal bränsle körsträcka, men bränsle körsträcka kan förbättras genom att justera förgasaren bränsle-blandningen skruv. Om inte korrekt justerade, kommer förgasaren att ge motorn med antingen för mycket eller för lite bränsle, vilket har en negativ inverkan och gas körsträcka. Lyckligtvis gör justeringen tar bara några minuter och kräver ingen demontering. Saker du behöver
Vakuummeter
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Bifoga en vakuummätare till vakuumporten längst ner på framsidan av förgasare. Dra gummiplugg utanför porten och tryck in slangen vakuummätaren på porten.
2

Vrid motorn på och låta gå på tomgång tills den når sin normala temperatur.

3

Lokalisera bränsle-blandningen skruven på sidan av mätning blocket. Utmatningssystemet blocket är bultad till framsidan av förgasaren. En enda skruv och en enda metall-port sträcker sig från den sida av blocket, skruven är det bränsle-blandning skruv. Observera att vissa Holleys har två mätare block, den andra mätningen blocket är fastskruvad på baksidan av förgasaren. Varje mätning blocket har en bränsle-blandningen skruv.
4

Vrid bränsle-blandning skruv i 1/8 dels steg i endera riktningen med en vanlig skruvmejsel under övervakning vakuummätaren som motorn går på tomgång. Vrid skruven tills den maximala vakuum behandlingen har uppnåtts. Om förgasaren har två mätare block, vrid skruven på båda mätning block i samma intervall tills den maximala vakuum behandlingen har uppnåtts.
5

Stäng av motorn.
6

Koppla vakuummätaren från vakuumporten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67937.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.