Hur man testar en Coil Pack på en 2000 Sunfire

General Motors presenterade Pontiac Sunfire 1995. Den 2000 Sunfire var utrustad med antingen en 2,2-liters eller en 2,4-liters rak 4-cylindrig motor. Det producerades med en tändning som ingår coil förpackningar för att kontrollera gnistan utgång till motorn. Spolen förpackningar är vidare styrs av tänd-styrenheten. Med tiden kan coil förpackningar slitas ut eller gå dåligt, och ersättning är det enda alternativet när detta händer. Testa en spolpaketet bör ta dig ungefär en halvtimme. Saker du behöver
ohmmeter
stjärnskruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Lyft huven på Sunfire och stötta öppna. Lokalisera spolpaketet på förarsidan brandvägg, mot mitten av motorn. Brandväggen är den vertikala väggen mellan motorrummet och kupén i bilen.
2

Lossa de positiva och negativa strömkablarna från spolpaketet, med en stjärnskruvmejsel. Dessa kallas primära terminaler på en spole pack. Ta bort de två kablarna som liknar tändstift kablar från spolen förpackningen genom att dra dem för hand. Dessa torn-formade terminaler är de sekundära terminaler.
3

Placera den röda ledningen från en ohmmeter på positiva primära terminalen varifrån du tog bort den röda tråden. Anslut den svarta kabeln från ohmmeter på negativa primära terminalen. Kontrollera ohmmetern mätare för att få en behandling av primär-terminala ohm. De primära-terminal ohm bör vara mellan 0,50 och 0,90 ohm. Om värdet är utanför dessa parametrar är spolpaketet dåligt och behöver bytas.
4

Anslut den röda ledaren från ohmmeter till den positiva "+" sekundära terminal. Anslut den svarta ledningstråden från ohmmeter till den negativa "-" sekundär terminal. De sekundära terminaler har samma polaritet som primärvalen, så om det positiva primära är på rätt sedan den positiva sekundära är på rätt. Kontrollera ohmmetern mätare för att få en behandling på sekundära terminaler. De sekundära terminaler bör läsa mellan 5.000 till 10.000 ohm. Om den sekundära behandlingen är utanför dessa parametrar är spolpaketet dåligt och behöver bytas.
5

Återanslut sekundära terminal trådarna genom att trycka på dem för hand. Sätt tillbaka de primära terminala trådarna och dra åt dem med en stjärnskruvmejsel. Du behöver inte dra åt primära plintskruvarna, och detta kommer eventuellt skada hela spolpaketet.
6

Upprepa steg 2 till 5 för att testa andra spolpaketet. Om endera terminalen på den andra spolen förpackningen inte är inom de specifikationer som noteras för den första spolen förpackningen, är det andra spolpaketet dåligt och behöver bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67095.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.