2001 Ford F150 problem vid kallstart

Ford Modular motorn och dess drivsystem - som hos alla andra fordon - springa bäst när varmt. Motorer och batterier har ett idealiskt temperaturområde där deras metall och inre delar expandera till exakt de dimensioner som de ska vara. När delar blir äldre, kan de toleranser som är beroende av varma delar och kör orsaka problem när allt är kallt. Low Battery Strömstyrka

Bilbatterier vanligtvis inte misslyckas direkt, de slags blekna bort till den grad att de blir värdelösa. Som ett batteri blir gammal, dess blyplattor tunna och förnedra, vilket minskar mängden strömstyrkan som kan passera från den ena till den andra. Kalla motorer är svårare att starta än motorer redan vid optimal arbetstemperatur, och batteriet kan inte ge tillräckligt med strömstyrka för att driva både starter och tändsystemet. Ta ditt batteri till någon kedja Biltema och be dem kontrollera batteriets effekt under belastning.
Bad Bränslepump

Äldre bränslepumpar är mer känsliga för spännings förändringar än nyare, och kanske inte ger tillräckligt tryck vid start. När du startar bilen, de flesta av dess ström och spänning går till startmotorn, beröva andra system av makt som de behöver. Detta gäller särskilt för fordon som 2001 F-serien, där bränslepumpen utgående trycket varierar i direkt proportion till spänningen. Problemet kan vara låg batteriladdning, men den lösningen är att köpa en ny bränslepump och pumpsregulatorn. Tänk alsol att ett igensatt bränslefilter kan manifestera liknande symptom.
Bad Ground

starter är din lastbil mest energislukande apparat, och platser mer belastning på systemet än de flesta andra tillbehör tillsammans. En fast förbindelse mellan starter elterminalen och batteriet är bara hälften av ekvationen, din lastbil behöver en lika stark jordkabel att fullborda kretsen. Gammal, sliten och lös jordkabel kommer att skapa en begränsning i kretsen, lägg i kraven på ett tändsystem och bränslepump och du skapar en situation där lastbilen kan köra bra för det mesta men ändå vara mycket svårt att starta
luftöverskott

Mod motorns dator kan kompensera för en viss mängd av överskjutande luft under rinnande förhållanden, men det kanske inte bevisa så skickliga när motorn är kall. Motorer har choke plattor eftersom de behöver en fetare bränsleblandning att starta när den är kall, läcker vakuum, en missanpassad gaspådrag eller trottelpositionsgivarens eller uppstoppad open tomgång luftstyrventil kommer att introducera mer luft än motorn behov eller datorn kan kompensera för under tomgång förhållanden när den är kall. Dessutom kommer en dålig temperatursensor lura datorn att tro att motorn är varm, så se till att fungerar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68250.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.