Symtom på en felaktig Lambdasond

En lambdasond mäter mängden oförbränt syre i ett fordons bränsleförbrukning avgaser. Om syrehalten är för hög eller för låg, skickar lambdasond en signal tillbaka till bilens dator som berättar att justera luft /bränsleblandningen så att fordonet kan fungera optimalt och inom avgasrening normer. En lambdasond kan bli skadade, trög eller helt misslyckas. Om något av dessa symptom, bör en fordonsägare itu med dem snart, som väntar kan orsaka ytterligare komplikationer. Dålig körsträcka
p Om en förare skulle märka att han inte blir vanliga miles per gallon siffror, kan det vara fel av lambdasond eftersom bilens dator inte tar emot anmälningar för att byta luft /bränsle-förhållande, och blandningen kan vara för rik, konsumera onödiga bränsle belopp. Enligt Fueleconomy.gov, kan reparation av en defekt sensor öka körsträcka med så mycket som 40 procent.
Ovanlig krängande eller tvekan

En tidig varningssignal för Lambda sensor misslyckande i form av en ojämn tomgång kan uppmärksammas av en förare som känner att fordonet vill svalla framåt när vid rött ljus eller stoppskylt. Eller omvänt, när det är dags att gå, känner föraren fordonet tvekar efter gaspådrag.
Katalysator Underlåtenhet

Enligt CatalyticConverter . org, när luft /bränsleblandningen är för fet och inte korrigeras, kan termisk fel genereras av glödhet värme. I detta fall kan den keramiska monoliten smälta, och fordonets avgaser bana kan bli blockerad. Beroende på skadans omfattning, kan motoreffekten blir betydligt mindre.
Dashboard Indikatorlampa

"Check Engine" light kan komma på. En fordonsägare kommer att ha en ansedd tekniker kontrollera koden.
Smell

En kall motor med en defekt lambdasond som har oförbrända syre i katalysatorn kan avger ett "ruttet ägg" lukt. Addera Minskande Motoreffekt vid marschfart

En dåligt fungerande lambdasond kan sända en felaktig signal att luft /bränsleblandningen är för fet . Bilens dator kommer att göra rättelse i enlighet med den signal som lambdasond skickade, minskar mängden bränsle i förhållandet, vilket gör att tändstiften att ur funktion.
Utsläpp Test Failure

En felaktig Lambdasond kan orsaka bilens avgaser vara alltför rik på oacceptabla utsläpp (oanvända kolväten och kolmonoxid).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64793.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.