Felsökning av en Pontiac Tri-Power

Den Pontiac Tri-Power var en högpresterande förgasare tillverkade mellan 1957 och 1966. Även om det inte längre tillverkas av General Motors, fortsätter Tri-Power med eftermarknaden tillverkare på grund av ständig efterfrågan från gatan spöbyggare. Tri-Power levererar klassisk buller förgasare motor, samtidigt som ett mindre fotavtryck än en fyra-FAT förgasare. Det finns dock ett antal frågor som kan dyka upp med Tri-Power-kolhydrater på grund av felaktigt underhåll och användning av fel reservdelar. Instruktioner
1

Öppna huven på bilen och stötta upp den med huven prop. Inspektera Pontiac Tri-Power för några tecken på rost eller korrosion. Kontrollera att Tri-Power ordentligt skruvas fast på toppen av motorn, i dalen mellan cylinderhuvudena. Om bultarna är skadade måste de bytas ut innan bilen körs. Observera att Tri-Powers kan läggas på nästan alla förgasare-ready motor, inte bara Pontiac eller GM-motorer.
2

Kontrollera att bränsleledningarna på sidan av Tri-Power är monterade tätt och är fria från läckor. Kontrollera också att bränsleledningarna är metall. Om linjerna har ersatts med gummislangar, då finns det en risk för brand. De gummislangar inte sittplats väl i krom bränsle blocken och läckor är bara en tidsfråga. Byt ut alla bränsleledningar av gummi med Tri-Power-kompatibla metall linjer omedelbart.
3

Kontrollera att carb fat på vardera änden av Tri-Power är stängda när motorn går på tomgång. Tri-Power körs bara på mitt fat tomgång eller kör sedately. Bara under full acceleration inte öppna de yttre carb fat till fullt genomlopp. Om de yttre fat är öppen under tomgång, kan detta orsaka för mycket luft och för lite bränsle i förbränningsrummen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67857.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.