Hur du utför diagnostik tester med en skanner på ett fordons motor

En omborddiagnos scanner sparar tid när du felsöker problem med bilens motor. Bilens dator kör en serie rutinmässiga tester och kontroller på motorn. När ett problem dyker upp, de frågor datorns en kod och klassificerar problemet som "pågående". Om det inträffar fler gånger, kommer statusen ändras till "felkoder" och tjänsten motorn ljuset tänds. Du behöver inte ha en aktiv ljus tjänsten motorn att använda en on-board diagnostik systemet. En bra scanner inte bara hämtar felkoder, men identifierar pågående kära också. Saker du behöver
OBD-II skanner
Visa fler instruktioner
1

Vissa skannrar effekt upp av sig själva och automatiskt hämta koder, medan andra måste manuellt slås på med en "hämta"-kommandot skrivas. Vissa enda display koder, medan andra kan interagera med en dator via en USB-kabel. Också, medan bekanta dig med en scanner och dess manual, bokmärke förteckningarna över OBD-II-kod definitioner. Du kommer att behöva referera till dem.
2

Hitta diagnostiska datalänk-anslutning i bilen. För de flesta fordon, detta finns under instrumentbrädan och mellan gaspedal och vänstra panelen. I vissa fordon, är detta utlopp exponerad, medan andra inte är det. Du letar efter en 16-polig receptor port vanligtvis gjutna av svart plast.
3

Haka skannern upp till den diagnostiska dataanslutningen. Små variationer i utförande av tester kommer att börja här på grund av skillnader i OBD-II-skannrar. Följande är allmänna steg för att slutföra ett test.
4

Slå på din bil. Vissa skannrar kräver bara makt, men andra kanske behöver motorn vevas. Om du använder en skanner som inte har en "auto-on," slå på och knappa in en "hämta"-kommandot. Det kommer att ta en sekund för koder visas på skannern. Genom koderna
5

Bläddra och skilja mellan vad som är "svårt" och vad är "pending". Alltid sköta felkoder först. Konsultera skannerns manual för kodning definitioner. Många scanners manualer, dock endast ha generiska koder som gäller för alla OBD-II-fordon. Tillverkarna har kompletterande koder särskilt till sina fordon. Om du inte kan hitta koden beskrivningen i en handbok, kan du behöva söka efter definitioner på nätet.
6

Stäng av skannern och fordon. Öppna huven och titta in i motorrummet för att undersöka områden som behöver ytterligare granskning. Men om skannern rapporterade något obekant, ta bilen till en mekaniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66252.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.