Hur man hittar en läcka växellådsolja i en Ford F-150

Ford F-150s användning växellådsolja i skillnaderna för att skydda ringen och drev uppsättningar redskap från skador. Med tiden kan de packningar och tätningar sönder och misslyckas med att behålla växellådsolja, vilket skulle kunna orsaka en läcka runt den bakre luckan, pinion sigill eller axeltätningar röret. Detta kan kräva insatser av en avancerad bil tekniker för att reparera läckan, beroende på var den kommer ifrån. Saker du behöver
dräneringskärlet
Broms Rags renare
Hylsnyckel
Automotive läcka färgämne
Svart ljus
Visa fler instruktioner
1

Ställ dräneringstråget i det område där du har noterat läckan på F-150. Oljeläckage inga rester efter sig, så när du har växellådsolja på din differential eller tuber axel, är det lätt att upptäcka.
2

Tvätta läckan smuts från F-150: s differential eller axel tuber med broms renare. Torka rent och torrt med trasor.
3

Placera tråget så det är direkt nedanför den differentiella fylla platsen. Ta bort F-150: s differential pluggen med en hylsnyckel.
4

Häll fordonsindustrin läcka färgämnet i differential och installera pluggen. Rengör all vätska som kan ha läckt ut från pluggen, eller något färgämne du kan ha spillts ut, från sidan av F-150: s differential med broms renare och en trasa.
5

Drive F- 150 cirka 20 miles. Shine den svarta ljus på differential-och /eller rör axel, koncentrera sig på det område där du rengöras resten från i steg två. Läckan färgämnet kommer att visas som en fluorescerande grön markering som kommer från den misslyckade tätning eller packning. När du har upptäckt den färgen, du har hittat läckan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66686.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.