Hur berätta om motorfästen är dåliga

En fordonets motorfästen fästa motorn på ramen. Utöver de metall fästen innefattar motorfäste monteringen ett skikt av gummi eller polypropen mellan fästpunkterna att dämpa motorns vibrationer. Som ett fordon åldrar, kan motorfästen lossna. När ett motorfäste sönder eller de dämpande spricker materialet, kommer din bil uppvisar starka vibrationer och kanske skadas. Kontrollera motorfästen regelbundet för att hålla din bil eller lastbil i fungerande skick. Saker du behöver
Ficklampa
brytjärnet
Visa fler instruktioner
1

Symtom på en trasig motor mount kan visas när du kör fordonet med en normal belastning. I ett bakre-wheel-drive fordon, enligt Aa1car.com, kan du höra skrammel eller dunkande ljud. I en front-wheel-drive bil, kanske du märker problem med att flytta eller accelerera.
2

Utför en visuell kontroll för överdriven motorns rörelser. Du kommer att behöva en annan person för att hjälpa till eftersom huven blockerar visuell åtkomst till motorn. Öppna huven och starta motorn. Håll fast tryck på bromsen samtidigt flytta in i enheten. Hålla din fot stadigt på bromsen, tillämpa lite gaspådrag. Har din hjälpare notera någon överdriven motor rörelse eller vibration. Om motorn rör sig mer än en halv tum, har bilen sannolikt en dålig motor mount. Koppla ur transmissionen och sätta fordonet i parken. Stäng av motorn.
3

motorfästen bor på den nedre halvan av motorn, mellan rambalkar. Med hjälp av en ficklampa, inspektera motorfästen för skador. Varje spruckna eller lösa gummit mellan motorfästen indikerar en vibration problem. Byt ut dem så fort som möjligt. Byt avbrutna bultar med originella produkter eller sådana som tillverkaren rekommenderar. Var noga med att dra åt lösa bultar till fabriken specifikationer.
4

Använda ett spett, försök att kila verktyget mellan metall delarna av motorfäste och fordonets ram. Om det uppstår mellanrum när du flyttar spett och tillbaka, kan du ha en trasig bult som du inte ser när du utförde den visuella inspektionen.
5

Gör en visuell kontroll av alla "hund ben "motorfästen håller den övre halvan av motorn på plats. Dessa fästen ger extra vibrationsdämpning på front-hjulsdrivna fordon. Kontrollera gummibussningar i varje ände av "hundben" för sprickor och försämring.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65022.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.