Felsökning av en Fuel Gage

Ett korrekt fungerande bränslemätaren är ett av de viktigaste instrumenten för att ha på någon typ av motorfordon. Att kunna korrekt övervaka mängden bränsle som finns tillgängligt kan du undvika att köra slut på bränsle och bli strandsatta. På vissa fordon som flygplan och båtar, kör slut på bränsle kan också vara dödligt. Även normalt pålitliga, gå bränslemätare dåligt från tid till annan. Diagnostisera varför din bränslemätare i inte fungerar kan inte bara spara pengar, men det kan också spara dig från ett pinsamt bryta ner på sidan av vägen. Saker du behöver
Multimeter
Jumper Wire
Visa fler instruktioner
1

Vrid tändningsnyckeln till "On" läge men starta inte bilen. Anslut den röda ledningen på multimetern till "jag" eller strömterminalen bränslemätaren. Anslut den svarta sladden på multimetern till "G" eller jordplint mätaren. Multimetern skall visa 12 volt. Om 12 volt inte är närvarande, kontrollera säkringen bränslemätaren och ledningar för defekter. Reparera eller byt ut vid behov.
2

Kontrollera marken bränslemätaren genom att ansluta den röda ledningen på multimetern till ett fungerande 12-volts källa. Anslut den svarta sladden på multimetern till jordanslutningen på mätaren. Om 12 volt anges på multimetern då marken anslutningen till mätaren är bra. Om ingen spänning visar på multimeter, då marken anslutningen till mätaren, är marken tråd, eller jord anslutningen dålig. Reparera marken källa som krävs och testa igen.
3

Vrid tändningsnyckeln till läge "Off". Anslut en bygel mellan "S"-anslutningen på mätaren och "G" eller jordterminalen. Vrid tändningsnyckeln till "On" läge men starta inte bilen. Om mätaren visar "Full" då mätaren är bra. Om mätaren läser mindre än "Full" då mätaren är defekt och måste bytas ut.
4

Ta den sändande tråd enheten bly från han skickar enheten på bränsletanken om mätaren visar "Empty" men mätaren checkar ut bra i steg 3. Vrid tändningsnyckeln till "On" läge men starta inte bilen. Jorda den sändande enheten tråd till en känd bra grund med hjälp av en bygel. Om mätaren visar "Full" då den sändande enheten i bränsletanken är defekt och måste bytas ut.
5

Ta bort alla jumper kablar och multimeter anslutningar. Byt ut alla panel täcker eller andra fordonskomponenter som kan ha tagits bort för åtkomst.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68106.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.