Felsökning av en Nissan Pickup Transmission

Nissan pickup sändningar hantera överföringen av makt som produceras av motorn till drivhjulen. Nissan gör både automatiska och manuella växellådor. Automatiska växellådor växla med hjälp av elektriska pumpar och hydraulisk vätska, skiftande kuggväxlar med förinställda hastigheter utan förarens ingripande. Manuella växellådor använder en manuellt manövrerad koppling för att koppla bort växellådan från motorn så att växlingar kan göras. Felsökning både är nödvändigt för bil att stanna användbara. Instruktioner
automatväxellådor
1

Undersök golvet i garaget eller uppfarten där du parkerar bilen. Transmissionsolja ser ut som körsbär hostmedicin. Kontrollera för att se om det kommer från framsidan av sändningen eller baksidan. Det finns två huvudsakliga tätningar i en sändning. Man ansluter sig till motorn. Den andra ansluter sig till drivaxeln. Läckor kan komma från antingen en.
2

Öppna kåpan när motorn är varm och luktar inuti. Bränt transmissionsolja gör en stark lukt. Låg vätskenivå, intern glidning som orsakas av mekaniska fel eller igensatta bränsleledningar kan koka vätskan.
3

Ta pickup för en enhet och lyssna noga på sändningen. Om du hör surrande eller surrande kommer från automatisk växellåda, kan det finnas en defekt momentomvandlare eller vätskenivån kan vara låg.
4

uppmärksamma de skiftande mönster och hastigheter på pickup. Växling bör ske vid samma varvtal och körhastigheten under samma körförhållanden och gå igenom alla växlar hela tiden. Om upphämtning börjar skifta vid mycket lägre eller högre hastigheter än vanligt eller missar en växel, det är något fel. Detta kan orsakas av ett brutet vakuum trepunktslyften, streckade linjer eller band misslyckande.
Manuella växellådor
5

Leta efter en plötslig växling i friläge. Har pop pickup ur en växel? Är det samma växel? Om det är samma växel, så kan det vara en transmission problem. Om det är alla växlar, kan det vara en dålig koppling.
6

Lyssna efter konstiga ljud när du flytta. Synkroniseringsdonen inuti transmissionen hjälp match redskap hastigheter så varje växel färdas med samma hastighet för skiftet. De bör göra varje skift tyst och smidig. Om du hör slipning i någon växel, då pickupen behöver service.
7

Var medveten om den ansträngning det tar att gå från växel till växel. Insatsen ska vara samma på alla växlar. En koppling problem kan göra det svårt att gå från växel till växel, men det kommer att vara densamma för varje växling. När det är svårare att flytta från fjärde till femte än det är att gå från första till andra, det finns ett problem utvecklas inne i transmissionen.
8

Öppna huven och kontrollera motorfästen. Leta efter öppna brott eller sprickor. Om motorn skiftar, kommer den att flytta den ur linje med överföringen.
9

Be din mekaniker att byta transmissionsolja och leta efter metallspån som kan vara i flytande eller klänger sig fast i avloppet plugg. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67297.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.