Torque Converter felsökning

Momentomvandlaren i ett fordon tillåter kraften från motorn som skall överföras till transmissionen i ett jämnt användbar flöde. Den lägger även till en mekanisk fördel för överföringen . Den är fylld med vätska och använder roterande vingarna inne flera fack för att styra överföringen . Precis som alla andra mekaniska delen , kan en momentomvandlare misslyckas . Symptomen av misslyckandet är lätta att upptäcka , men tolka dem tar någon mekanisk kunskap . Instruktioner
1

Kontrollera för glidning . Har påskynda motorn upp utan en fartökning för själva fordonet . Glidning orsakas oftast av överhettning som orsakas av en låg vätskenivå . Momentomvandlaren filtret kan vara igensatt vilket resulterar i en minskning av användbar vätska .
2

Leta efter rysning . Fordonets ryck och skakningar som om det var på en grov väg . Låg oljenivå orsakar rysning och det oftast händer när vätskan är överhettad . Bilen kommer ryser då motorn och transmissionen kommer att glida ur synk .
3

Kontrollera vätskan i transmissionen . Om du ser skräp i vätskan , har en mekaniker kontroll efter tecken på skador i momentomvandlaren .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67824.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.