Min KIA Sorento startar inte

Den Sorento tillverkas och säljs av Kia Motors America. Den Sorento är en mid-size Sport Utility Vehicle som ger massor av utrymme för passagerare och last. Precis som med alla fordon, det finns tillfällen när Kia Sorento kan ha problem med att starta och kräver felsökning. Innan du ringer på en professionell mekaniker eller ha din Sorento bogseras till en verkstad eller återförsäljare, finns det några grundläggande saker som du kan kontrollera när din Sorento inte startar. Instruktioner
1

försök att vrida om nyckeln i tändningslåset för din Kia Sorento. Om knappen inte tänds alls, kontrollera att vara säker på att rattaxeln är låst. Om det inte är, vrid ratten tills du hör ett klick som anger att det är låst. Försök att vrida om nyckeln igen. Om rattstången inte är låst, kommer du inte att vrida om nyckeln och starta din Sorento.
2

Kontrollera att vara säker på att det finns tillräckligt med bränsle i fordonet. Om bränslenivån är låg eller tom kommer motorn inte att starta. Tillsätt en gallon gas till tanken att vara säker på att det finns tillräckligt med bränsle och försöker starta motorn. Addera 3

Försök att starta motorn och lyssna efter alla ljud som kan tyda på en problem. Om du inte hör något ljud när du försöker starta motorn, kan tändningen vara trasig. Klickande ljud indikerar ett problem med starter av din Sorento. Om motorn startar, men stannar strax efter, kan det vara ett problem med bränslesystemet.
4

Justera nyckeln så att den är i "Tillbehör" och slå på strålkastarna eller innerbelysning. Kontrollera för att se om de tänds. Om de inte gör det kan du ha ett problem med din Sorento batteri. Batteriet kan behöva laddas, ersatt, eller jump-startade.
5

Dra nivå att poppa huven. Öppna huven och leta olja, transmissionsolja och kylvätska. Kontrollera vätskenivåer i varje. Om vätskenivåer är inte mellan de lägsta och högsta betyg, tillsätt lämplig mängd och typ av vätska. Om vätskor inte fylls korrekt, kan problem med motorn och starta din Sorento förekomma.
6

Kontakta en professionell mekaniker för ytterligare diagnostiska tester om din Kia Sorento fortfarande inte starta. Bogsera eller ha din Sorento bogseras till en lokal bilmekaniker garage eller återförsäljare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66326.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.