Hur provtryck bränslesystemet en 2003 Dodge 2500

Den första Ram lastbil namnskylt släpptes på 1981 Dodge Ram, av Chrysler Corporation. Den 2003 Dodge Ram var utrustad med möjlighet till fyra olika motorer: en 5,7-liters V-8, en 8,0-liters V10, och två olika versioner av 5,9-liters turbodiesel. Kontrollera bränsletrycket på 2003 Ram kan utföras på grund av prestandaproblem, eller fullständig motorbortfall. Alla fyra motorer har en bränsleskenan sitter fast på ovansidan av motorn. Bränsle-skenor foder antingen bränslespridare eller spridarna diesel, baserat på den motor du arbetar på. Saker du behöver
Bränsle tryckprovare
Assistant
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på Ram. Inspektera förarens övre sidan av motorn, för att lokalisera den bränsleporten provtryckning. Bränslet skena är en glänsande metall slangen runt övre delen av motorn som matar bränsle till insprutarna. Ett lock på bränsleskenan skyddar bränsleporten tryckprovning, och ser ut som ett däck ventilskaft cap. Ta bort locket från toppen av bränslet tryckprovning port. Se till att du inte förlorar denna mössa, eftersom det är viktigt att det blir ersatt i slutet av det här projektet.
2

Installera en bränsleenhet provtryckning på bränsletrycket testa port på motorn. Se till att kopplingen är ordentligt genom att vrida testare montering medurs på testning porten. Håll trycket testare uppåt och bort från alla rörliga delar på motorn, men också så att du kan läsa mätklocka på testaren.
3

Be en assistent att vända lastbilen motorn på . Om trucken inte startar helt, be din assistent att starta motorn i tre-sekunders intervall. Båda dessa metoder kommer att ge trycket läser du söka på trycket testare. Läs trycket testare medan motorn är igång, eller när motorn blir vevas.
4

Avlägsna tryckprovare från motorn och byt bränsletrycket cap testa porten omedelbart.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67081.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.