Så här visar diagnostiska koder på en GM Navigationssystemet

Inte alla General Motors fordon kan visa On-Board Diagnostic koder på sina instrument kluster. General Motors personbilar och lätta lastbilar samman efter 1996 är skyldiga att följa Environmental standarder Protection Agency, vilket innebär att de diagnostiska koderna är alfanumeriska och kan endast nås med diagnostisk hårdvara som en skanner eller en bärbar dator installerad med OBD-II-läsprogram. General Motors fordon 1995 och tidigare, dock följa ett annat system, som vanligtvis kallas OBD-I. Dessa fordon kan placeras in i en själv-test läge, och de diagnostiska koderna transporteras genom en blinkande kontrollera motorn ljus. Saker du behöver
Paper clip
Penna
Paper
Visa fler instruktioner
1

sitter bakom GM bilens ratt och sticka nyckeln i tändning och lokalisera fordonet monteringslinje Data link port. För alla General Motors fordon, är detta utlopp ligger direkt under ratten.
2

Räta ut ett gem. Det måste vara en metall en, företrädesvis ett utan en belagd plast eller gummi exteriör. Forma gem i ett brev "U." Addera 3

Lokalisera de två spåren på GM fordonets ALDL. Du behöver de två sista spåren på den övre raden. Om de är märkta, de slots "A" och "B" Anslut de två med U-formade gem.
4

Vrid nyckeln i tändningslåset. Du behöver elsystemet drivas, men motorn måste vara avstängd.
5

greve och spela in, på ett papper, hur många gånger kontrollera motorn ljus blinkar på dig. Du måste skilja mellan två typer av ljusblixtar. GM: s OBD-I-koderna är tal består av två tecken. Det första numret kommer att ses som långa blinkar. Det andra numret ska ses som kortare blip-liknande blinkar. Det blir en paus på en sekund eller två mellan hela koder. Till exempel kommer GM OBD-I-koderna 24 och 36 kan representeras av två långa blixtar och fyra kortare blinkar. Det blir då en paus, följt av tre långa blinkningar och sex kortare blinkar.
6

Vrid GM bilens elsystem off, när du har skrivit ner alla koder. Din GM bilens ägare handbok kommer inte att hjälpa dig att tyda siffrorna. Om du har en Chilton eller Haynes reparations handbok för din bil, kommer du att hitta kodning definitioner där. Annars måste du leta reda på nummer definitioner nätet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66858.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.