Hur man testar en utombordare bränslepump

Bränslepumpar på utombordsmotorer fungerar lite annorlunda än de gör på bilmotorer. Den yttre bränslepumpen har ett känsligt membran som tar emot en sug-signal från en kolvcylinder För att pumpen kan leverera bränsle. Om cylindern har en läcka, kommer pumpen pulssignalen inte vara tillräckligt stark för att skicka rätt mängd bränsle till cylindern. Outboard bränslepumpar misslyckas sällan, och att diagnostisera ett bränsle problem involverar kontroll av andra komponenter som lätt kan misstas för en dålig kontroll ventil eller membran i en bränslepump. En uteslutningsmetoden kommer begränsa en dålig bränslepump. Saker du behöver
Båtägarens reparationshandbok
eluttag band
ställa
Ratchet skiftnyckel
Compression mätare
Assistant Review Skruvmejselsats
Kaffe kan
Fuel tryckmätare
Visa fler instruktioner
1

Stäng av din huvudsakliga elektriska avstäningsväxlare som styr motorns tändning. LOSSA snaps på din utombordsmotor versaler och ta bort kåpan locket. Dra gnista boot tändkabeln från spetsen på tändstiftet. Rikta tändkabeln från tändstiftet hålet öppning, fasthållning det eller tejpa den till en annan komponent. Använd en plug socket och skiftnyckel för att lossa och ta bort tändstiftet.
2

Skruva en slang kompression mätare i tändstiftshålet. Twist din throttle position vidöppen med en hand. Dra repet börja med den andra handen så att motorn stängs under minst fyra eller fem gånger. Kontrollera komprimering behandlingen i psi (pounds per square inch) på mätaren. Om du har en elektrisk startmotor, ha en assistent veva runt motorn samtidigt som du trycker gasreglaget vidöppen.
3

Se din bruksanvisning för korrekt psi din motor behöver. Om kompressionen sjunker under 30 psi, per specifikationer, kommer din bränslepump fungera inte tillfredsställande på grund av låg puls tryck. Reparera komprimering problemet först. Skruva loss slangen komprimering mätare och montera tändstiftet. Dra fast tändstiftet med en socket och installera igen tändkabeln på kontakten dricks. Utför detta test för flera cylindriga motorer.
4

Kontrollera att du har tillräckligt med gas i tanken för att plockas upp av sumpen. Sumpen pickup Skärmen bör unclogged, liksom tanken vent. Blås igenom Tankluftningen att se till att den flyter fritt. Se till att bränslet flödarknappen har några sprickor eller läckor och har inte blivit deformerade på något sätt.
5

Inspektera bränsleslangar linje och anslutningar från tanken till bränslepumpen plats för knutor och läckor. Det bör vara ingen. Lossa de in-line bränslefilter slangklämmor med en skruvmejsel och dra filtret gratis. Blås igenom båda ändarna av filtret för att säkerställa att det inte finns några hinder. Sätt tillbaka bränslefiltret och dra åt klämmorna med en skruvmejsel.
6

Lossa klämman på pulsen slangen, med hjälp av en skruvmejsel. Pulsen Slangen ansluts till bränslepumpen och går till insugningsröret. Placera en kopp kaffe kan under slangen och dra i startsnöret flera gånger. Du bör se bränsle utsläpp som kommer från slangen. För en elektrisk start, har en assistent veva runt motorn flera gånger, kom ihåg att ha din tändning cutoff aktiveras och tändkabeln avlägsnas. Brist på platser bränsle utsläpp till en dålig bränslepump backventil eller mellangärde.
7

Hook upp ett bränsle tryckmätare till pulsen slangen som kommer ut ur bränslepumpen. Använd draglinan eller elstart att veva runt motorn. Läs mätaren. En normal bränslepump kommer att sätta ut aproximately 06:55 psi tryck. Varje läsning under detta indikerar en defekt bränsle ventil pump check eller mellangärde. Byt ut bränslepumpen eller köpa en Ombyggnadssatsen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67098.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.