Min Cadillac startar inte

General Motors tillverkar flera fordon linjer under varumärket Cadillac. Cadillac Varumärket är känt för betoning på prestanda och lyx fordon såsom CTS Sport Sedan, CTS-V Wagon, och Escalade. Precis som med alla fabrikat av fordon, kanske du har problem med att starta din Cadillac ibland, speciellt om det är en äldre modell. Innan du ringer en professionell, kolla ett par saker som kan spara tid och pengar. Instruktioner
1

Placera nyckeln i din Cadillac, och försöka slå det. Om den inte snurrar alls eller helt, justera ratten genom att vrida den åt vänster och sedan höger. Om rattstången är inte i rätt position, kommer nyckeln inte att kunna vändas på grund av ett lås på tändningslåset. När ratten är i rätt position, kommer nyckeln vända.
2

Kontrollera att det finns tillräckligt med bränsle i Cadillac för motorn att starta. Om du inte kan kontrollera genom att titta på mätaren eller är osäker på hur mycket bränsle som finns, lägg en gallon lämpligt bränsle i tanken, och försöker starta motorn igen. Om bränsletanken är tom eller låg, kommer motorn att ha problem med att starta eller stanna på.
3

Kontrollera batteriet. Vrid nyckeln i tändningslåset för din Cadillac till "Tillbehör" läge. Detta är den position där de elektroniska funktioner i bilen kommer att fungera utan motorn igång. Slå på strålkastarna eller innerbelysning, och se om de lyser upp. Om de inte gör det, är problemet troligen batteriet, vilket kan behöva jump-startade, åtalats eller bytas.
4

Öppna huven och leta reda på motorolja och kylarvätska mätstickor. Kontrollera vätskenivåer i varje för att vara säker på att de är fyllda till lämplig nivå, åtminstone till minsta påfyllningslinjen. Om de inte är fyllda, tillsätt lämplig mängd och typ av vätska på fordonet, och försöker starta motorn igen. Tomma eller låga vätskenivåer kan orsaka problem med motorn, som svårigheter att starta din Cadillac.
5

Försök att starta motorn och lyssna efter alla ljud som kan ge dig en ledtråd till problemet. Vissa ljud kan indikera ett problem med tändningslåset, startmotorn, eller bränslesystemet. Utfrågning inga ljud alls när du försöker starta motorn kan tyda på en defekt tändningslåset. Hearing klickande ljud indikerar en dålig starter. Om motorn startar men fräser eller inte köra länge, kan det finnas ett problem med bränslesystemet.
6

Ring en professionell för att göra ytterligare diagnostiska tester och reparationer av din Cadillac. Bogsera bilen till lämplig plats för reparation. En Cadillac återförsäljare kan vara det bästa stället att ta din Cadillac, som specialiserat sig på underhåll och reparation av de särskilda fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66576.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.