Hur DIY Felsökning en Mercedes

Mercedes-Benz, i branschen i över 100 år, har gjort ett brett utbud av bilar och stadsjeepar. Mekaniskt, har sina fordon varit mycket välgjord - utom de dåliga åren av 1990-talet när de försökte flytta downmarket med deras förvärv av Chrysler. Dock har elektriska problem plågas alltid Mercedes-Benz för en rad olika skäl. Dessutom finns drivlinan frågor som kommer att skilja sig om du har en gas, diesel eller hybrid modell. Instruktioner
1

Inspektera lacken är skadad. Repor, märken och korrosion kan alla vara tecken på större skada på annat håll. Någon repa på lacken kan vara dyrt, eftersom Mercedes ofta begränsad upplaga färger (begränsas till vissa bilar och år av tillverkning). Paint behöver repareras snart, eftersom det kan leda till tidig rost. Eventuella bucklor i kroppen panelen kan innebära att Mercedes var i en olycka och kunde ha under ram skador. Om det inte finns korrosion i panelen då det kan garanteras att det finns rost på andra ställen, speciellt på underredet. Öppna huven och inspektera motorn
2

. Det bör inte finnas något skräp i motorrummet eller kylare. Om din Mercedes är ett carbureted modell, sedan inspektera fat intag för skador på ventilerna. Skadade förgasare ventiler kan leda till oregelbundna luft-bränsle mixar som kan skada kolven eller ärmar. Om din motor sprutas bränslet, då inspektera bränsleledningarna för läckage (särskilt uppmärksamma de gummislangar, eftersom de har en tendens att bli spröda med åldern). Inspektera kraftledningar på hybridmodell för eventuella skador (vidrör inte skadade sådana). Ring en Mercedes återförsäljare att reparera en hybridmodell.
3

Slå bilen på och lyssna på den tomgång. Hybriden Mercedes borde inte motorn medan bilen sitter stilla, endast när under makten. Icke-hybrider ska gå på tomgång ca 2000 rpm (om det går på tomgång högre än detta, kan det finnas ett problem med bränsle-luft-blandning). Titta på motortemperatur. Även på en varm dag, bör motorn förblir sval i viloläge.
4

Drive Mercedes framåt och lyssna på motorn. AMG modeller bör vrål när gasreglaget trycks in, även vid stillsamma hastigheter. Icke-AMG modeller bör viska tyst, även vid motorvägshastigheter (om du hör motorn, då några av buller isolering materialet har fallit bort). Mercedes stoltserar med att ge tysta interiörer på sina vanliga bilar. Bilen bör lätt absorbera eventuella gupp i vägen. Om bilen klipporna mycket då de chocker kan skjutas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67854.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.