Hur man diagnostiserar en dålig Clutch

Kopplingen är en mekanism som möjliggör överföring för att frigöra från motorn. Urkoppling är nödvändigt att växla, liksom till kust i neutralläge. När börjar acceleration från ett stopp, måste kopplingspedalen släppas långsamt så kopplingsmekanismen ingriper smidigt. På grund av detta halka process, liksom den ständiga påverkan av kopplingsmekanismen, kopplingar är benägna att gå dåligt med tiden. Lyckligtvis diagnostisera en dålig koppling kräver ingen mekanisk arbete på fordonet. Saker du behöver
fordonspassagerarutrymmet
Visa fler instruktioner
1

Trampa ned kopplingspedalen och ägna särskild uppmärksamhet åt känslan av pedalen motstånd. Om kopplingspedalen har plötsligt blivit lättare att pressa ned, är detta ett tecken av slitna kopplingslamellerna. Däremot kan inkonsekvent kopplingspedal känsla indikerar också en felaktig koppling cylinder, som innehåller vätska i hydraulkopplingen. Innan du har din koppling ut på grund av inkonsekventa pedalkänsla, har kopplingen cylinder systemet inspekteras av en professionell. Det kan kräva endast en relativt enkel fluid blödning och ersättande förfarande, vilket är mycket billigare än en koppling ersättare.
2

Lyssna noga för eventuella ljud som kommer från kopplingen området när kopplingspedalen är nedtryckt. Det hjälper att ha en passagerare står bredvid bilen med motorhuven öppen, eftersom kopplingen bullret blir mer hörbar från utsidan av fordonet. En gnällande eller skrikande ljud indikerar generellt att kopplingen mekanismen inte är helt urkoppling. Detta är ofta ett tecken på en sliten kasta ut lagret eller styrlager, ansluten till kopplingen ingreppsmekanismen.
3

Accelerera bilen från en hållplats, halka kopplingen som du gör i normal körning. Om kopplingen slirar överdrivet eller är tveksam i att ta, är detta ett tecken på slitna kopplingslamellerna. Slitna kopplingsplattorna kan också ta inkonsekvent, skapar en vibration eller prat vid acceleration.
4

Accelerera din bil från en hållplats och övervaka varvräknare, vilket visar värdet motorvarvtal. Om rpm värdet klättrar överdrivet när du glider kopplingen, är detta ett tecken på att kopplingsskivorna inte greppa ordentligt. Som kopplingsskivorna slits ner ytterligare med tiden, kommer den friktion som genereras av kopplingsmekanismen minskar också. Detta leder till ytterligare koppling slitage, fram till den punkt att kopplingen knappt kan ingripa alls.
5

Öppna motorhuven och notera förekomst av brända dofter. När kopplingsmekanismen slirar, är friktionsplattorna slipas ner något. Överdriven kopplingen slirar kommer att generera en lukt som liknar bränd plast på grund av de uppvärmda friktionsplattorna. I mer extrema fall kan denna lukt finnas i fordonet kabinen, särskilt vid körning i stop-and-go-trafik.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68198.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.