Hur vill kolla en Stuck Engine Valve

Varje motor har insugs-och avgasventilerna. Ventiler öppna för intag bränsle eller utvisa avgaser. De stänger när deras cykel är klar. Ventilspindlarna sitta i långa rörformade guider som ger en bana för dem att flytta upp och ner i. kamaxeln lyfter och sjunker ventilerna ovanligt, eller de har vipparmar, fjädrar, lyftare och stötstänger för att hjälpa dem. Ibland ventil pinne öppen eller stängd, vilket orsakar en motor missar. Stuck ventiler kan få allvarliga konsekvenser för motorns prestanda och livslängd på motorn. De måste åtgärdas snabbt för att undvika katastrofala motorbortfall. Diagnos bör utföras omedelbart. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Ratchet skiftnyckel
Assistant Review Penna och papper
Compression mätare
Plug wire verktyg
Visa fler instruktioner

1

leta efter några "Check Engine" som lyser på instrumentpanelen under normal drift och körning. Om du ser varningslampa med en "Utsläpp" indikatorn det skulle kunna innebära problem direkt avser en frusen ventil. O2 (syre) sensorer kan plocka upp en felaktig luft-bränsleblandning i avgassystemet.
2

Lyssna efter en märkbar motor miss precis efter uppstart. En kall motor kommer att förstärka eventuella problem fastnar ventil eftersom ventilskaftet och guide har minsta avstånd när den är kall. Du kanske upptäcker en intermittent miss eller tvekan som går bort efter att motorn värms upp.
3

Var uppmärksam för någon överhettning av motorn som visas på dina lampor instrumentpanelen tänds. En fastnat avgasventil i stängt läge producerar extrema cylindertemperaturerna. Lyssna efter ett pinga eller skramlande motorljud, i förening med förtändning (efter-förbränning av bränsle). Hot spots på ventilen ansiktet och kolvtoppen orsaka denna typ av buller.
4

märker något ovanlig lukt härrör från underredet av fordonet i närheten av katalysatorn. Ett ruttet ägg eller stark svavel lukt indikerar en mättad katalysator som inte kan bränna bort en rik bränsleblandning. En inloppsventil fastnat i öppet läge tillåter för mycket bränsle att passera genom avgassystemet utan korrekt förbränning.
5

bort ventilen täcker av motorn, med ett lämpligt vägguttag och skiftnyckel. Ta den enda ventilkåpan vid en fyrcylindrig eller raka sexcylindriga motor. Bryt huvudströmmen spolkabeln, eller trådarna kontakt i spolpaketet platsen. Har en assistent veva runt motorn. Titta alla ventilfjädrar på huvudet för rörelse. Varje ventilfjäder ska gå upp och ner med regelbunden rytm. En ventilfjäder som inte rör sig, visar chattare eller flyttas omväxlande kärvande ventil.
6

bort tändkablarna från varje cylinder med tändkabeln borttagningsverktyg. Håll tändkablarna i rätt ordning och läge. Ta bort alla tändstift från sina hålor med en skiftnyckel och vägguttag. Kontrollera tändstiftets elektroder. De bör alla ha en ljusbrun utseende. Varje kontakt som ser våt, svart, skorpa och mörkbrunt indikerar en felaktig bränsleblandning eller överhettning problem, förknippade med en fast ventil (förutsatt pluggen får rätt gnista).
7

Skruva i kompression mätare på en av de cylinder platser. Kontrollera att spolen eller spolpaketet tråd förblir frånkopplad. Har din assistent starta motorn över sex eller sju gånger och stanna. Läs psi (pounds per square inch) på mätaren och spela in den.
8

testa alla cylindrar med kompression mätare på samma sätt och skriva ner siffrorna. Alla cylindrarna ska läsa högt, med ingen läser mindre än 30 pounds eller mindre än de andra. En avgas-eller insugningsventil som har fastnat i öppet eller delvis öppen kommer att orsaka en märkbar cylinderkompression. En noll-läsning i en cylinder pekar på en ventil fastnat i ett helt öppet läge.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65912.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.