Hur Testa MAP Sensor i en Ford Bronco

En MAP-sensor övervakar trycket i insugningsröret och förmedlar läsning till Bronco dator. Om din motor idoler grov eller bås, kan din Ford Bronco har en dålig MAP-sensor. Det är ett snabbt sätt att testa MAP sensorn. Saker du behöver
trĺdändarna
Multimeter
Assistant
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och leta reda på MAP-sensorn. Det är på passagerarsidan av motorrummet, på den övre brandvägg, monterad på luftkonditioneringen förångaren bostäder. På grund av den långa rad produktioner år för Bronco, tillsammans med olika motorstorlekar och typer, kan det vara på en annan plats på Bronco. Om du inte kan lokalisera sensorn finns i Haynes eller Chilton reparationshandbok eller kontakta Autozone.
2

Koppla bort kablaget från MAP-sensorn. Varje ände av sensorn har en liten kran. Bänd sele av kranen och dra selen fri från MAP-sensorn.
3

Placera en bygel mellan terminalerna på ledningsnätet och terminalerna på MAP-sensorn. Se till att byglarna är nakna tråd och att de inte vidrör varandra eller någon annan metalldel på Bronco.
4

Vrid Broncos nyckeln till "On" läge men starta inte motorn . Placera ledningarna i din multimeter på de nakna jumper kablar och ta en spänning läsning. Spänningen bör återspegla mellan 4,5 av 5,0 volt.
5

Starta motorn och låt den värmas upp till normal arbetstemperatur. Testa spänningen igen. Spänningen läsning bör vara olika. Har en assistent rev motorn flera gånger. Spänningen läsning bör fluktuera med övervarvning av motorn. Om den inte gör det, är MAP-sensorn defekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67639.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.