Skälen för manuell växellåda Omvänd Failure

Manuella växellådor har många komplexa delar som kan fel och orsaka allvarliga problem med fordonet om de lämnas därhän. Byte av växellåda kan kosta från $ 1.800 till $ 3500 i de flesta delar av landet och med 2010. I allmänhet, ju dyrare bilen, desto mer det kostar att ersätta överföringen. När backväxeln misslyckas, det finns flera möjliga orsaker till detta fel. Smörjmedel och Fluid

Läckande bakre tätningarna kan vara ett mindre problem, men om den inte behandlas, kan problemet bli betydande. Om sändningen är bara ett par liter låg, kommer det inte att fungera korrekt, om alls. Manuella växellådor är hydrauliska och kräver fluidum för att fungera effektivt. Omvänd fel på grund av smörjning kan förhindras genom att ändra transmissionsolja regelbundet. Att se till att den använda oljan är riktigt, såsom anges i instruktionsboken, är lika viktigt.
Styrlager

styrlager, eller bussning, stöder främre änden av den ingående axeln hos transmissionen. Det håller också kopplingslamellen centrerad och tillåter axeln att rotera på rätt sätt. Om denna lilla del blir sliten eller upplöses, kommer det att orsaka utmattning. Så småningom kommer växellådans kugghjul försvagas, och överföringen kommer att misslyckas helt.
Vajern

vajern styr läget för överföring växelspaken. I slutet av denna kabel närmast överföringen är ständigt utsatta för höga temperaturer och vätskor motor. Som ett resultat, kommer den att börja att försämras, ofta innan själva kabeln. Medan ändarna av kabeln är billiga att ersätta, väntar på att ersätta dem kan kräva utbyte av hela kabeln, som kan vara mer tidskrävande och dyrt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65483.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.