Felsökning av pluggarna i en 2002 Ford Taurus

Motor misständningar orsakas oftast av problem med tändstift. Den 2002 Ford Taurus har sex tändstift i sin tvärställd V6-motor. Taurus är utrustat med OBD-II (ombord fordonsdiagnos), är mindre svårt för dig så att diagnostisera och felsöka felaktiga kontakter. Saker du behöver
OBD-II-kod scanner
hylsnyckel
Sea Foam Engine Treatment
Rags
Ficklampa
Visa fler instruktioner
1 < p> Anslut koden skannern till Taurus diagnosanslutningen (ligger nära gaspedalen). Använd felsökningsverktyget för att avgöra vilka plugin (s) har en misständning. Om du inte har en streckkodsläsare, kan du besöka en lokal Biltema. De flesta nationella kedjorna kommer att dra den diagnostiska rapporten gratis.
2

Ta boot locket från oroliga tändstiftet. Använd hylsnyckel för att ta bort pluggen för undersökning. Om kontakten är smutsig, rengör den. Om kontakten inte är smutsig, det behöver troligen bytas. Tändstiftet cylinder nummer är 1, 2 och 3 på passagerarsidan och 4, 5 och 6 på förarsidan, när du står i fordonet.
3

Rengör tändstiftet genom mättning pluggen änden i Sea Foam Behandling för 10 till 15 minuter. The Sea Foam kommer lossa smuts på kontakten, så att du kan rengöra den lätt med en trasa eller handduk. Låt pluggen änden torka helt.
4

Kontrollera cylindern väl där du bort pluggen. Shine en ficklampa i hålet och leta efter vatten. Vatten får ofta in under motortvätt och kan orsaka plug fel. Torka ur brunnen och se om de misständning stannar.
5

Kontrollera tändkabeln. En felaktig tändkabeln kan utfärda samma diagnostiska varning och orsaka samma symptom som en dålig tändstift. Inspektera tråd för skador.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64087.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.