Felsökning av en Mallory Unilite distributör ingen gnista

När en Mallory Unilite distributör misslyckas att producera en gnista till stiften, kommer bilen inte köras. Den Mallory Unilite distributören använder ett infrarött ljus lins och en sensor mellan vilka ett hjul med tungor, som kallas fönsterluckor, passerar. Det infraröda ljuset gör en fullbordad krets när sensorn plockar upp det. Som distributör roterar, slutare tangs passera framför linsen blockerar den infraröda signalen är kretsen öppnas och spolen är laddat. När slutaren passerar, och signalen är återställd, är spolen sparken urladdning dess spänning genom tändkablarna. Saker du behöver
Voltmeter
stjärnskruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Leta spolen, som alltid kommer att vara nära till distributören, och se om det är en 12 - eller 6-volts spole. Alla fordon behöver en spole, som fungerar som en kondensator för att bygga tillräckligt med elektrisk energi för att skjuta tändstiften. Distributören riktar bara gnistan till rätt cylinder. Många batterier är 6-volt och behöver en barlast resister installerad i kraftledningen till spolen. Om en 6-volts batteri används utan resister så småningom överhettas. Om det är en 6-volts batteri, kolla spolen sidan av resister för spänningen med nyckel på. Placera den svarta kabeln marken voltmeter på en bra jord på motorn och sondera spolen sidan av resistor. Det borde vara målet spänning på 6 volt. Om inte ersätta resister.
2

Kontrollera den positiva sidan av spolen på rätt spänning, vara det 12 eller 6 volt. Reparera kablaget om spänningen inte är korrekt. Flytta röda proben till den negativa terminalen för spolen. Spänningen bör vara densamma. Om inte ersätta spolen.
3

Ta bort fördelarlocket och dra av rotorn. Inspektera kolet sekundära knappen i mitten av locket för hårt slitage eller oegentligheter. Sätt tillbaka locket om knappen saknas eller sliten.
4

Placera den röda ledningen på den negativa terminalen på spolen. Placera ett kreditkort mellan det infraröda ljuset och sensorn. Spänningen måste sjunka under 3 volt. Detta är absolut nödvändigt. Om spänningen inte sjunker under 3 volt ersätta Unilite modulen. Om spänningen inte stiger tillbaka till 12 volt vid spolen minuspol när kortet tas bort, byter ut modulen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67981.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.