Felsökning batterilampan i en 2002 Kia Optima

Om batterilampan är tänd på 2002 Kia, är chansen att du har ett problem med antingen batteriet eller avgiftssystemet. Ibland kan detta vara en enkel fix, och andra gånger du kan behöva byta ut hela batteriet eller generatorn. Du kan felsöka ett batteri ljus med bara några få verktyg. Om du har bara en bit av mekanisk förmåga du kan även lösa problemet rätt hemma. Saker du behöver
Tändningsnyckelns skiftnyckel
End ställa
Stålborste
Cigarettändare generator testare
Batteri testare
Visa fler instruktioner
1 < p> Lyft huven på din Kia och lokalisera batteriet. Batteriet är på framsidan vänster i motorrummet. Wiggle batterikablarna för att se om de är lösa. Om du har en lös kabel, då det kommer att leda till att batteriet ljuset att komma på. Dra åt anslutningarna med slutet skiftnyckel set.
2

Titta på batteriets kabelanslutningar. Om de är belagda med frätande material, kommer att leda till att batteriet ljuset att komma på. Rengör kontakterna med stålborste.
3

Anslut din generator testare i cigarettändaruttaget och starta bilen. Testaren har lampor som indikerar om generatorn laddar systemet korrekt. Om det står lågt, måste du byta ut generatorn. Om testaren läser bra, sedan gå vidare till nästa steg.
4

Fäst batteriet testaren till batteriet. En anslutning är svart och en är röd. Anslut den röda kabeln till den positiva sidan av batteriet och den svarta till den negativa sidan av batteriet. På testare kommer du att se ett grönt område för gott och ett rött område för dåligt. Om du ser att testaren läser rött, så du behöver ett nytt batteri eller en laddning. Chansen är stor att batteriet behöver bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67167.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.