Saturn Ion hjullagret Wear Symtom

Var och en av de fyra hjulen på en Saturn Ion är utrustad med ett lager för att hjälpa hjulen röra sig smidigt med varv på ratten. Över tiden ett hjullager slits ut och så småningom misslyckas. Det är viktigt att uppmärksamma tecken på en klädd hjullager, eftersom det totala misslyckandet av ett lager kan orsaka föraren av en jon att förlora kontrollen över styrningen eller hjulet för att värma upp bilen. Wheel Skaka

Hjulen på din Saturn skakning kan orsakas av obalanserade hjul. Om skaka igång inte alltför långt efter hjulen har balanserats, eller om det efter att ha tagit bilen till din däckverkstad skakningen kvarstår, din Saturn sannolikt har slitna hjullager. Se till att titta över hjulen och se om det finns några skisser från ett hjul vikt som kan ha något sätt fallit ur bilen. Kontrollera också för eventuella klumpar av lera, is eller snö som kan göra bilens hjul skaka.
Noise

Saturnus med en klädd hjullager kommer att göra konstiga ljud. Ljuden kommer från hjulen på bilen och kan låta som gnisslar, stönande, eller skrikande. Ett annat tecken på en sliten hjullager är om när bilen går igenom en sväng du hör ett skrapande ljud som kommer från ett av hjulen. Roliga ljud från hjulen på din Ion kan bero på problem med bromsarna, så ha en mekaniker inspektera fordonet omedelbart.
Styrning

bär hjullager kan påverka din Ion styrgrupp ett par olika sätt. När du kör på vägen du kan ta händerna från ratten och hitta bilen kommer sakta gå antingen höger eller vänster. Denna vandring kan bero på dålig hjulinställning, men om bilen har nyligen anpassats den pekar mot en bär hjullager. En mer säkert tecken med en Ion styrgrupp är om bilens styrning drar antingen höger eller vänster när du bromsar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64984.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.